Firar med en Fort Carré från Cottard
Jag hade egentligen tänkt fira med att testa något helt nytt café, men det jag hade valt råkade vara stängt. Så jag gick till stans elegantaste caféinrättning och beställde min favorit: Fort Carré. Jag ville testa om den var så bra som jag mindes. Jotack, den var fortsatt bra. Underst är det en seg mandelbotten, därefter ett lager chokladcréme med krokant i och överst ett lager god chokladmousse. Lite pynt på det så har du signaturbakelsen från Patisserie Cottard.
Namnet kommer från det stora fortet som vaktar hamnen i Antibes. Både fortet och bakverket har förekommit på bild här på tomatsallad förr.
Senaste inläggen av chefstomaten (se alla)
- Baou de Saint-Jeannet sedd från vacker vandring på Plan de Noves - söndag 10 mars 2024
- 90 hästar och en statsminister invigde årets Rørosmartnan - lördag 24 februari 2024
- I Bilbao äter man pintxos - onsdag 24 januari 2024