Nya Jonssons – ett trevligt tillskott i Funäsdalen

Funäsdalen har fått ett nytt konditori och bageri. Nya Jonssons har flyttat in huset bredvid Trolltrumman. De gör snygga tårtor, bakar bröd i modern stil och har mysig cafédel.

jonssons-2517

Huset har stått tomt flera år sedan gymmet och caféet Villan 1951 stängde igen. De var mitt favoritställe i Funäsdalen så jag blev ledsen när de stängde igen. Därför är det fantastiskt roligt att det är aktiviteter där igen.

jonssons-2513

Nya Jonssons inriktning är framförallt snygga tårtor tror jag. De har jag inte provat. Jag har testat en bröd och bullar. Brödet var gott men Stockholmspriser. På bullfronten föredrar jag de som bakas hos Hemma hos Edith.

jonssons-2515

Däremot har Nya Jonssons riktigt bra kaffe. Jag har bara provat espresson och den var bäst i Funäsdalen enligt min åsikt. Vissa dagar erbjuder de kokkaffe gjord över öppen eld. Det är inte min melodi men jag gillar att de har det.

jonssons-2521

Totalt sett är detta ett ställe jag kan tänka mig att återkomma till många gånger.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.