Röda linser

Dagens mattips rör färg, rätt färg. Vilket i fallet med soppa och linser är röda linser. Framförallt om man tänker mixa grönsakssoppan. Röda linser tillför protein utan den katastrofala effekt på aptitligheten som gröna linser ger. Take my word for it, använd röda linser. Jag kommer inte att illustrera med bilder.

När det gäller vin i soppan så är det istället rött ljus för rött vin. Satsa på vitt. En slatt vitt vin piggar upp alla soppor, grytor och såser, därför har jag alltid några små tetror Åkessons i skåpet.

Edit 2018 bild på gröna soppor

Ovanstående urgamla inlägg har börjat dyka upp som exempel på mer läsning i samma ämne. Då såg det så tråkigt ut utan bild så jag letade upp en bild på grön soppa. Den är betydligt mer aptitlig i färgen än soppa gjord på gröna linser, det är grön ärtsoppa.

chefstomaten