5 skittunnor till Skanska

Idag var det extremt nära att jag satte mig och pissade på Skanska. Jag hade varit ute och gått i skogen länge länge länge länge länge länge (för den är ju numera mitt ”kontor” på vardagarna). Jag var ute så länge att jag hann bli i tämligen stort behov av en toalett. Alltså extremt nödig. Blåsan var full. Jag ångrade kaffet efter lunchen bittert. Offentliga toaletter är aldrig så spårlöst borta som när man är i akut behov av dem. Tänkte att jag nog ändå skulle kunna ta mig hem, det var ju bara en spårvagnsresa och några få meter att gå från hållplatsen. Spårvagnen skakade och jag knep. Efter vad som kändes som en evighets evighet rasslade vi fram till Lackarbäck och jag stapplade av. Gick sådär lite lätt framåtböjd som man gör när blåsan är överfull. Nu var det inte många steg kvar.

Tvärstopp.

Under min frånvaro hade någon passat på och spärrat av vår gångväg. ”Någon” misstänker jag är det fina bolaget Skanska.

Skanska behandlar människor och maneter på samma sätt

Ser ni någon stor fet skylt med ursäkta för besväret? Har vi fått brev om detta i förväg? Har vi fått chokladkartong till jul, biocheckar till trettonhelgen, tulplanbukett till våren, påskägg till påsken, pocketbok till sommaren eller en delikatesskorg till hösten med ”ursäkta att vi stör, tack för visad förståelse”? Har de som jobbar natt och behöver sova på dagen erbjudits evakueringslägenheter? Eller vi som har våra kontor i lägenheten ersättningsplatser?

Nej, nej, nej och återigen etthundra nej. För Skanska jobbar exakt likadant om de bygger Öresundsbro i havet eller mitt bland privatbostäder. Fiskarna får väl simma undan om de inte gillar bygget.

Min spontana tanke var att nu drar jag ner brallorna här mitt på Göteborgsvägen och så pissar jag på Skanska. Två saker stoppade mig. För det första är jag kvinna och kan bara pinka rakt ner i asfalten och det är ju inte riktigt den jag vill pissa på. Det är snarare rakt i huvudet på de som har planerat bygget och tycker att vi inte är värda mer hänsyn än en öronmanet i Öresund. Det andra skälet var att det även i mitt kissnödiga tillstånd var enkelt att klättra över.

Chefstomatens betyg på hanteringen av denna avspärrning är 5 skittunnor på en femgradig skala.

chefstomaten