Åttonde året med Tomatsallad

Tomatsallad är inne på åttonde året. Åttonde! När jag började blogga planerade jag att åka Marcialonga, tänkte att öl skulle vara ett huvudämne och hade en hemlig dröm om att se mitt namn på ryggen på en tryckt bok. Jag la ner mycket möda på att vara anonym och värkte fram varje text. Sedan dess har det flutit mycket vatten på Tomatsalladen.

Jag har fortfarande inte sett rimfrost som är lika maffig som den som var på bloggens allra första bild. Men jag har publicerat så många böcker att jag inte riktigt kan svara när folk frågar hur många böcker jag skrivit. Å andra sidan brukar jag även svara svävande när folk frågar efter min ålder.

Tomatsalladen har blivit en institution

Bloggen har varit nedläggningshotad många gånger. Ibland för att jag insett att det marknadsföringsmässigt hade varit bättre med flera nischade bloggar, ibland på grund av teknikstrul och ibland på grund av tidsbrist. Men den är kvar! Jag är för envis för att lägga ner och för okunnig för att sortera upp alla inlägg och flytta dem till andra ämnesmässiga bloggar. Förresten ska det väl vara podd eller vlog nuförtiden om man ska hänga med i trenderna. Men nu är foto min stora passion och om jag bara är tillräckligt enveten så blir det nog modernt med det skrivna ordet igen (om 25 år eller så :)).

För att behålla några läsare behöver bloggen uppdateras ibland. Idag har jag städat lite på Tomatsallad. Utifrån besöksstatistiken inser jag att allt fler gör som jag, läser på mobilen och då gäller det att rensa i sidokolumnen som bara blir grötig på mobilen. Jag har även bytt ut bilden av mig själv. Sedan har jag rensat i menyer där det fanns länkar till sidor som inte är så relevanta för närvarande.

Till sist har jag filat lite på kategori-sidor, se exempelvis kategori franska Rivieran. Ibland tror jag att det är bästa sättet att skapa startsidor, ibland försöker jag göra särskilda startsidor, se exempelvis Sverige. Inte helt nöjd med någon variant och kan inte riktigt bestämma mig vilken jag ska satsa på.

Har även provat några andra teman men jag vet att ett temabyte tar några dagar och brukar innebära mycket svärande. Så jag har behållit detta även om det lämnar en del övrigt att önska. Det är framförallt navigeringen som är svår. Inte ens mina trognaste läsare (eller jag själv för den delen) hittar alltid på bloggen. Hur ska då nya läsare kunna göra det? Nåväl, jag får ta nya tag en annan gång!

chefstomaten
Senaste inläggen av chefstomaten (se alla)