Byta lösenord hela dagen lång

Gårdagens stora snackis var alla hackade lösenord som är ute på vift. Idag har Computer Sweden fixat ett enkelt sätt att kolla om ens mejladress fanns med i bloggtoppens databas. Jag har testat och min var så klart med, något jag ju redan visste om eftersom jag hade registrerat den här bloggen där. Exakt vilket lösenord jag använt där minns jag inte men antagligen ett av de jag använder på många ställen där ”det inte är så noga”.

Så igår ägnade jag hela dagen åt att byta ut alla mina lösenord. Alla, det vill säga både de som hackats, och de som inte hackats. Tänkte det var på tiden med ett stort lösenordsbyte i alla fall. Alla experter säger att man bör ha ett unikt lösenord för varje sajt. Har man det så är det ingen panik om just det lösenordet kommer på vift. Jag tror dock inte riktigt jag fixar att komma ihåg så många, så jag har valt fyra olika som jag använder beroende på säkerhetsnivå. Så då behöver jag bara komma ihåg hur jag klassade det och så kanske testa ett par lösenord.

Det är en ohyggligt tidsödande syssla att hitta igen alla ställen som jag skapat konton på genom åren och gå in och byta lösenord. Särskilt som det lösenord som är hackat är mitt slasklösenord som jag använt på många ställen.

Detta gör det attraktivt med webbplatser där man istället för att skapa en egen profil, loggar in med exempelvis sitt Facebook-konto. Jag har hittills undvikit det, tycker Facebook har tillräcklig koll på mitt liv som det är. Men det sparar ju tid med lösenorden …

Tips om computer swedens test hittade jag på ajour.

chefstomaten
Senaste inläggen av chefstomaten (se alla)