Påsk i fjällen i år igen – fast utan hund

I eftermiddag ska vi öppna en flaska champagne för att fira att det idag är femton år sedan som världens finaste hund föddes samt lägga nya blommor på hans grav. De förra blommorna åt haren upp. Denna detalj är ett nytt inslag i påskfirandet i fjällen. Annars är allt som det brukar vara.

Solen skiner ibland, det snöar ibland och däremellan är det intressanta molnformationer att fotografera. Vi åker skidor eller går skidor varje dag. Jag är mycket flitigare än vad jag är tränad för. Detta har lett till en blödande blåsa under ena stortån och att ljumskarna har gått i totalstrejk.

Jag har ätit våffla i Andersborg och promenerat med skidor på fjället och utan skidor till Tänndalssjön. Skrämde upp en flock ripor när jag valde en egen väg genom fjällbjörkarna. Vi har provat en försvarlig mängd med vin till olika maträtter och pusslat ett pussel.

En påskkärring fastnade på bild en dag. Överhuvudtaget har jag lagt en del tid på att sortera bilder och publicerat några blogginlägg på olika webbsidor. Min tänkta skärm-avgiftning har inte blivit så total som jag hade tänkt mig, men jag har i alla fall tagit ledigt från mina betalda uppdrag.

Vi har också varit och shoppat i Funäsdalen. Mest på Systembolaget (som är så utplockat då de ska tömma hyllorna för att bygga om) men jag har även fått med mig en färgstark tunika från Flava. Ett udda val då min tio-minuters packning innehöll oväntat många klänningar och få skidkläder.

Jag kan inte minnas när jag var så här förtjust i påskhelgen tidigare men kanske beror det på att det är länge sedan jag hade så många uppdrag igång samtidigt? Oktober-juli jobbar jag heltid (samt de flesta helger) vilket gör att allt jag brukar ha som ett naturligt inslag i livet har blivit satt på undantag. Jag pratar då om långa promenader med kameran i hand samt att sortera och publicera ett urval av bilderna.

Kondisen ska prioriteras upp vid hemkomst. Jag ska träna regelbundet igen så att jag kan åka mycket skidor när jag är i fjällen utan att bli halt och lytt. Och så ska jag ha helg oftare. Det är faktiskt riktigt skönt.

Avrundar med en arkivbild av vår kompis från en annan påsk.

chefstomaten
Senaste inläggen av chefstomaten (se alla)