Tårta till Canon Service Center?

Jag har hämtat hem mitt kamerahus och tre av mina objektiv från deras senaste incheckning hos Canon Service Center i Krokslätt. Förhoppningen är att inte behöva gå dit någon mer gång – möjligen med undantag för avlämning av tårta. Men jag ropar inte hej ännu.

Bäst – ingen kostnad. 

Allra bäst är att Canon Service Center hade vett att inte ta betalt för senaste besöket. Hade de varit griniga hade de hävdat att garantin hade gått ut på majoriteten av hårdvaran, men de var smarta och tänkte ett steg längre på varumärke och sådär. Jag har ju inte direkt ränt hos dem i skytteltrafik för mitt eget höga nöjes skull. Och vidvinkelobjektivet som är upprinnelsen till cirkusen var halvnytt vid cirkusstarten (och blev inte direkt äldre när det första exemplaret byttes ut).

Näst bäst – Canon 70-200 mm 4L IS USM orört. 

Mitt kära tele är orört! Bra för telet är helt fantastiskt vasst och bra (särskilt efter sitt 8426 kronors-besök hos Canon Service Center i somras).

Det betyder att jag har två riktigt bra objektiv som funkar på Fritz kamerahus, förutom telet mitt macro (Canon 100 mm 2.8L IS USM) som varit i tryggt förvar hos Fritz hela tiden. Goda nyheter för Fritz som gillar både telet och macrot skarpt och gärna ”passar dem” åt mig.

Förhoppningsvis bra – justering av Canon 24-105 mm 4 L IS  USM.

Det enda objektiv de har justerat AF på är mitt normalzoom. Det skulle mycket väl kunna vara mycket bra. Normalzoomet är mitt allra första objektiv och har hängt med i många år. Med årens rätt har det blivit lite trött och har inte levererat sådär tokbra bilder på slutet. En liten justering var kanske precis vad det behövde.

Testat på tre hus – Canon 10-22mm 3,5-4,5 USM

Vidvinkelobjektivet har de testat på tre hus och fått samma resultat på alla. För övrigt lämnat utan åtgärd. Spelar ingen roll, jag har svårt att se att jag någonsin kommer använda det efter all tid och strul det kostat mig.

Rent kass – bara allmän rengöring av Canon EOS 60D

Mitt kamerahus har testats med AF-referenser och AF ligger OK. Enligt Canon då. Själv föredrog jag absolut AF-inställningarna som kamerahuset såldes med och ännu mer de inställningar som Canons underleverantörer i Malmö åstakom i före-jul-vändan. Med tanke på att jag inte tyckte huset funkade alls efter februari-vändan hos Canon och enda skillnaden nu mot då är en allmän rengöring så jag har svårt att se att jag kommer bli glad när jag provar det.

Så jag tror jag stoppar in allting i ett skåp och lägger foto på hyllan ett tag. Med lite bättre ekonomi och utan datorkrasch så skulle jag vara på väg till Scandinavian photo nu för att köpa mig ett nytt kamerahus. Ett 5D mark III som kompis till telet och macrot hade ju inte varit helt fel.

Den trevlige killen på Canon (en tomatsalladläsare, bara en sådan sak) som hoppas att jag ska komma förbi med en tårta som tack för att de fixat min kamerautrustning får kanske vänta på tårtan ett tag.

chefstomaten
Senaste inläggen av chefstomaten (se alla)