Villa Eilen Roc stängt för filminspelning

I morse ställde jag väckarklockan och rullade ur sängen (nästan) när den ringde. Här skulle det utflyktas. Klädseln var planerad, kameran laddad och jag hade rekogniserat både busshållplats och busstidtabell!

Jag har massor av bilder från Rivieran till min bok men de är alla på ett ganska begränsat urval med motiv. Det jag verkligen saknar är något från tiden då Côte d’Azur blev just Côte d’Azur, eleganta trädgårdar och maffiga interiörer från en svunnen tid. Som av en händelse finns det en grandios egendom på Cap d’Antibes som donerats och numera är kommunens representationslokal (eller något sådant). Den är också öppen för allmänheten en gång i veckan, alldeles gratis. Onsdagar. Fotodags alltså. Nu när jag har ett objektiv f1.4 har jag ju möjlighet att fota inomhusbilder (förutom att det brukar vara fotoförbud och sådant trams men man är väl förfranskad och vet att förbudsskyltar bara är av rådgivande karaktär?)

Hur som helst. Någon som noterat den skriande bristen på bilder av eleganta miljöer i detta inlägg? Just det. Det var stängt p g a filminspelning. Det närmaste jag kom stora egendomar var en stor och stängd grind. Inte just den här grinden, den tillhör en annan maffig egendom och det här är ungefär så mycket som man ser av dem.

chefstomaten