En skopa

fdd4a27c3bed11e385d522000a9f3c76_7

Badsäsongen verkar vara över i Antibes för i år. Det känns tidigt men det kanske mest är jag som missat att vi är redan har nått slutet av oktober. Stranden Ponteil var i alla fall betydligt ödsligare i förmiddags än under sommaren. Jag har inte tagit bilden själv utan fått den från Tomatsallads utsände. Faktiskt har den vissa likheter med en bild jag tog igår på utsmyckningen i min närmiljö.

Allmänheten varnas

skanska BRF Österport

Ni vet det där tjutet som alltid får en att hoppa till kl 15 första måndagen i mars, juni, september och december? Det som testar larmsystemen som ska larma om krig, gasutsläpp, brand och annan fara för allmänheten?

Tänk samma tjut men lite lägre fast i gengäld ihållande. Undrar vad det kan vara? Jo en sådan här.

Elledningsmätmojäng

Mölndals energi mätgrej

Tada! Låt mig presentera en ny teknisk mojäng. Den är ovärderlig för alla som undrar om de har några nedgrävda elledningar på tomten och var de i så fall kan behaga vara någonstans. Jag mötte den idag på vår numera vältrampade geggastig längs med Bifrostgatan (som jag efter senaste fnattet från Skanska får klättra över en avspärrning för att överhuvudtaget ta mig till). Mojängen bars runt av en trevlig dam i Mölndals Energis kläder. Hon målade gula sträck där elledningarna är i något fåfängt hopp om att detta ska stoppa Skanska från att gräva av dem. HA!

Censurerat inlägg

Brahehus ruin

Jag har utmanat mig själv att blogga varje dag i etthundradagar i sträck och idag är det dags för inlägg 36/100. Jag har också skrivit ett långt inlägg om fucking fucking fucking fucking fucking fucking fucking fucking fucking ett-visst-bolag-som-nämnts-tidigare-här-på-bloggen. Men jag tror jag får censurera det. Kanske är följande rader att gå över gränsen:

Stephen King skriver inga bestsellers i en byggarbetsplats

kontoret i Antibes

Jag har läs Stephen Kings Att Skriva. I den går King igenom mycket som en skrivande person behöver tänka på och en av dessa detaljer är platsen där själva skrivandet sker. Inte heller om Stephen King rekommenderar byggarbetsplats som den perfekta platsen för att författa mästerverk på. Inte för att Stephen King pratar om mästerverk, det är ett alltför pretentiöst ord. Han är mer inne på att skriva underhållning för en miljonpublik.

Fettisdagen i Bertilssons stuga i Delsjön

Häxa till salu i Bertilssons café

42 är svaret på den yttersta frågan om livet, universum och allting i Liftarens guide till galaxen. Det är också antalet decibel vid mitt skrivbord idag. Det var någon typ av skärande tjutande ljud som var extremt obehagligt förutom att det var högljutt. Som tur var bjöd en kompis på fastlagsbulle på Bertilssons café.