Chefstomaten & andra karaktärer

När jag i forntiden började blogga kändes det rätt att vara anonym och jag la mycket energi på att dölja vem som skrev. Något namn behövdes och figuren Chefstomaten växte fram med en kaffekopp som avatar. Kaffekoppen har sedan dess blivit uppgradera till en porträttbild men jag har blivit rätt förtjust i mitt alter-ego. Så jag behåller namnet och fortsätter i den karaktären, trots att bloggen inte längre är anonym. Det är ganska fiffigt, Chefstomaten kan exempelvis rapportera från Antibes även om jag råkar vara i Göteborg :-).

Vill du träffa människan under hatten, gå till kristinasvensson.se.

Återkommande karaktärer på Tomatsallad

Chefstomaten En syrlig och vass röst som är herre på täppan i tomatsalladland. Gillar gott kaffe men inte grävskopor. Har många och bestämda åsikter om det mesta. Har även fått egna visitkort. Kan nås på mejl: chefstomaten [at] tomatsallad [punkt] nu.

Biologen Min dryckesbroder no 1. Vi hängde på the Rover tills de stängde. Med 40 år i fältbiologerna kan biologen allt om växter. Hon är också den som ansvarar för att lägga till kommatecken i mina böcker.

Fritz Min allra äldsta och bästa vän. Huvudorsak till mina flitiga resor till Halland. Grym fotograf.

Kuliga IT-konsulten Min räddare i nöden många gånger. Delar espressomaskin och solstrålarna Miss E, Miss T och Miss I med Fritz.

Mitt E, Miss T och Miss I var inte påtänkta när bloggen började men är numera flitiga utflyktskamrater och läser emellanåt bloggen.

Kasper och Lakrits matte Min allra flitigaste kommentatör (finns det ordet Eva?). Syns inte så ofta i texten, eftersom vi aldrig har träffats IRL. (Så stod det här förut men det är inte sant längre. Tyvärr dansar Kasper och Lakrits på nya ängar numera).

Pansarkryssaren En lättkörd men inte alldeles lättparkerad Volvo som pysslats om av Mechanum och övergivits på Landvetter. Rattas numera av någon annan.

Kocken Huserar i Antibes och bjuder på intressant mat lagad efter en fransk kokbok.

Hårfagre Fixar blåbärssoppa och kaffe så fort det vankas äventyr till fots eller cykel i Runriket.

Fikakompis Delar med jämna mellanrum med sig av sin stenkoll på caféutbudet i Götet.

M Bästa resesällskapet. Har känt mig längst av alla.

Badkameran Fanns alltid i handväskan! Vattentät kompis som tålde både det Göteborgska vädret och ett dopp (trodde jag). Kompletterades på fotoutflykter med Dunderklumparna med en ständigt växande samling objektiv.

Scott II Min trogna cykel som burit mig runt på många äventyr. Ersätter Scott I som var med mig i Wales.

Förutom dessa förekommer diverse andra trevliga utflyktskompisar som inte har fått egna smeknamn ännu.

Bloggen är inte längre anonym (det verkade aningen korkat när jag började skriva och ge ut böcker) men vanan att använda smeknamn och att undvika bilder på människor sitter i.

Har jag nämnt att du kan prenumerera?

chefstomaten
Senaste inläggen av chefstomaten (se alla)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.