Chefstomaten & andra karaktärer

När jag i forntiden började blogga kändes det rätt att vara anonym och jag la mycket energi på att dölja vem som skrev. Något namn behövdes och figuren Chefstomaten växte fram med en kaffekopp som avatar. Jag har blivit rätt förtjust i mitt alter-ego genom åren så jag fortsätter skriva under det namnet och i den karaktären, trots att bloggen inte längre är anonym. Det är ganska fiffigt, Chefstomaten kan exempelvis rapportera från Antibes även om jag råkar vara i Göteborg :-).

Vill du träffa människan under hatten, gå till kristinasvensson.se.

Återkommande karaktärer på Tomatsallad

Chefstomaten En syrlig och vass röst som är herre på täppan i tomatsalladland. Gillar gott kaffe men inte grävskopor. Har många och bestämda åsikter om det mesta. Har även fått egna visitkort. Kan nås på mejl: chefstomaten [at] tomatsallad [punkt] nu eller via kontaktformuläret.

Biologen Min dryckesbroder no 1. Vi hänger på the Rover eller ses över ett par skidor. Med 40 år i fältbiologerna kan biologen allt om växter.

Fritz Min allra äldsta och bästa vän. Huvudorsak till mina flitiga resor till Halland. Grym fotograf.

Kuliga IT-konsulten Min räddare i nöden många gånger. Delar espressomaskin och solstrålarna Miss E, Miss T och Miss I med Fritz.

Kasper och Lakrits matte Min allra flitigaste kommentatör (finns det ordet Eva?). Syns inte så ofta i texten, eftersom vi aldrig har träffats IRL.

Pansarkryssaren En lättkörd men inte alldeles lättparkerad Volvo som pysslats om av Mechanum och övergivits på Landvetter.

Kocken Huserar i Antibes och bjuder på intressant mat lagad efter en fransk kokbok.

Hårfagre Fixar blåbärssoppa och kaffe så fort det vankas äventyr till fots eller cykel i Runriket.

Fikakompis Delar med jämna mellanrum med sig av sin stenkoll på caféutbudet i Götet.

M Bästa resesällskapet. Har känt mig länge.

Badkameran Alltid i handväskan! Vattentät kompis som tål både det Göteborgska vädret och ett dopp (trodde jag). Kompletteras på fotoutflykter med Dunderklumpen med en ständigt växande samling objektiv.

Scott II Min trogna cykel som burit mig runt på många äventyr. Ersätter Scott I som var med mig i Wales.

Förutom dessa förekommer diverse andra trevliga utflyktskompisar som inte har fått egna smeknamn ännu.

Bloggen är inte längre anonym (det verkade aningen korkat när jag började skriva och ge ut böcker) men vanan att använda smeknamn och att undvika bilder på människor sitter i.

Prenumerera gärna på meddelanden när nästa bok är klar 

.

chefstomaten

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.