Kategori: foto

En bra dag är en dag när jag tagit en bild jag är nöjd med. En dålig dag är en dag jag inte varit ute med kameran alls. När jag tagit en bild jag är nöjd med brukar jag vilja visa upp den. Därför finns den här rubriken på min blogg. Under denna vinjett lägger jag upp bilder, info om utrustning och annat som har med foto och fotografering att göra. Det händer också att jag skriver fototips men jag känner inte att det är min bästa gren.

Jag har ett par Canon kamerahus och en stadigt ökande samling objektiv (som jag har en hel del strul med). Kika in på listan med fotoutrustning. 

Är du intresserad så säljer jag gärna bilder. Kan även tänka mig att låna ut webbilder om du länkar hit och anger mig som fotograf.

Kafka kan slänga sig i väggen. Berättelsen om när jag skulle köpa en ny kamera.

Det här är berättelsen om när jag äntligen, efter ett halvårs väntan och långa konversationer med Canon och Scandinavian Photo äntligen fick mitt nya kamerahus. Och upptäcker att jag väntat helt förgäves för detta kan jag inte använda. Det är tillbaka till stenåldern. Mitt enda fungerande kamerahus är urgammalt så frågan är hur länge till det hänger ihop och när jag får ge upp fotograferandet helt.

Läs mer

Fotoutmaning: Fonseranes-slussarna i världsarvet Canal du Midi, utanför Béziers

Canal du Midi är en av världens äldsta kanaler och ett populärt resmål i Occitanien. Utanför Béziers finns en slusstrappa med nio portar och åtta bassänger. Det är en rejäl utmaning att göra dem rättvisa på bild året runt men vill man göra det extra besvärligt för sig själv är nog en eftermiddag i mars ett bra val.

Läs mer