Välkommen till Tomatsallad!
Hej och välkommen!
Resebloggen Tomatsallad drivs av mig, Kristina Svensson, - en entusiastisk hobbyfotograf och författare som brinner för att berätta. Under aliaset Chefstomaten bloggar jag om allt jag får lust att skriva om. Bloggen ger mig en anledning att testa nya caféer, komma iväg på utflykter eller bara välja en annan väg hem ibland. Det är också en plats där jag visar upp mina senaste bilder, nördar ner mig i ett eller annat ämne och delar med mig av sådant jag gillar (eller avreagerar mig vid behov).
Experimentet som blev en hobby som blev något mer
Det första inlägget på Tomatsallad publicerades 22 januari 2010. Jag tänkte då att bloggen skulle spegla en del av mina intressen som att testa nya kaffebönor, kombinera vin till mat och lära mig skilja på olika sorters ale. Jag tänkte mig också att det kunde vara en experimentblogg för att lära mig mer om bloggande. Därefter skulle jag starta en större, snyggare och bättre blogg (inväntar fortfarande den händelsen).
Tomatsallad har genom åren delvis bytt inriktning. Nya ämnen har tillkommit och andra somnat in vilket speglar hur mina intressen har förändrats (ämnet rapport från bygghelvetet var dock inte mitt eget val). Jag grubblar av och till på om jag ska skapa flera sajter dedikerade till var sitt ämne istället, men det ser just nu ut som om Tomatsallad blir kvar och att jag istället jobbar på att göra det så enkelt som möjligt för de som vill följa vissa ämnen (hum). Utvecklingen av bloggen, mina mer eller mindre arga inlägg över saker och ting som krånglat kan följas via etiketten “om bloggen“.
Lusten får styra
Genom åren har mitt liv förändrats och Tomatsallad har varit en del av denna process. Tack vare bloggen har jag blivit tillfrågad om att skriva flera reseguider, lärt känna många människor och blivit en mycket snabbare skribent. Jag har använt besöksstatistiken när jag ska välja vilka böcker jag ska skriva härnäst.
När detta skrivs är min strategi att Tomatsallad skriver jag på när jag har lust. Jag försöker att få lust regelbundet men jag ställer inga krav på mig själv. Ett fiffigt sätt att bevaka bloggen är att prenumerera på e-postnotiser. De går ut automatiskt när jag publicerar något reserelaterad.
Reklamfri och oberoende
När detta uppdateras är sajten helt reklamfri. Jag testade reklam ett tag för många år sedan men det blev rätt fult och intäkterna täckte inte ens kostnaderna för webbhotell så jag tog bort annonserna. Istället brukar jag ibland be er som läser att köpa någon av mina böcker och ge bort som presenter. Det är också möjligt att stötta sajten via Patreon.
Relevanta länkar
Kontakt
Olika sätt att kontakta författaren på
Samarbeten
Vill du samarbeta med Chefstomaten på något sätt läser du ovanstående
Prenumerera
Läs mer om bokkoll och resenotiser
Chefstomaten
Läst historien bakom Chefstomaten och träffa de andra karaktärerna
Namnet Tomatsallad
Undrar du varför en reseblogg heter Tomatsallad?
Mina böcker
En del av bloggens ämnen finns även som böcker
Integritetspolicy
Författarens hantering av personuppgifter
Till förstasidan
Läser du detta på mobilen behövs en återknapp på slutet.
- Valtellina och mimosa – tips från Rivieran inom räckhåll-apéro - lördag 13 februari 2021
- Sveriges bästa semla – ett äkta test av semlor - onsdag 10 februari 2021
- Välj skidspår i fjällen utifrån väder och vad du vill se - torsdag 4 februari 2021