Välkommen till Tomatsallad!

Hej och välkommen!

Resebloggen Tomatsallad drivs av mig, Kristina Svensson, - en entusiastisk fotograf och författare som brinner för att berätta om saker som intresserar mig. Under aliaset Chefstomaten bloggar jag om allt från nya arkeologiska rön till tågresor jag gjort. Bloggen ger mig en anledning att testa nya caféer, komma iväg på utflykter eller bara välja en annan väg hem ibland. Det är också en plats där jag visar upp mina senaste bilder, nördar ner mig i ett eller annat ämne och delar med mig av sådant jag gillar (eller avreagerar mig vid behov).

Experimentet som blev en hobby som blev något mer

Det första inlägget på Tomatsallad publicerades 22 januari 2010. Jag tänkte då att bloggen skulle spegla en del av mina intressen som att testa nya kaffebönor, kombinera vin till mat och lära mig skilja på olika sorters ale. Jag tänkte mig också att det kunde vara en experimentblogg för att lära mig mer om bloggande. Därefter skulle jag starta en större, snyggare och bättre blogg (inväntar fortfarande den händelsen).

Tomatsallad har genom åren delvis bytt inriktning. Nya ämnen har tillkommit och andra somnat in vilket speglar hur mina intressen och liv har förändrats. Av och till har jag övervägt att skapa flera sajter dedikerade till var sitt ämne istället, men det tar tid att hålla sajten frisk på baksidan och jag lägger hellre ner min tid på att skriva nya roliga texter istället. Utvecklingen av bloggen, mina mer eller mindre arga inlägg över saker och ting som krånglat kan följas via etiketten “om bloggen“.

Lusten får styra

Genom åren har mitt liv förändrats och Tomatsallad har varit en del av denna process. Tack vare bloggen har jag blivit tillfrågad om att skriva flera reseguider, lärt känna många människor och blivit en mycket snabbare skribent. Jag har använt besöksstatistiken när jag ska välja vilka böcker jag ska skriva härnäst.

När detta skrivs är min strategi att Tomatsallad skriver jag på när jag har lust. Jag försöker att få lust regelbundet men jag ställer inga krav på mig själv. Ett fiffigt sätt att bevaka bloggen är att prenumerera på e-postnotiser. De går ut automatiskt när jag publicerar något reserelaterad.

Loading

Reklamfri och oberoende

När detta uppdateras är sajten helt reklamfri. Jag testade reklam ett tag för många år sedan men det blev rätt fult och intäkterna täckte inte ens kostnaderna för webbhotell så jag tog bort annonserna. Istället brukar jag ibland be er som läser att köpa någon av mina böcker och ge bort som presenter. Det är också möjligt att stötta sajten via Patreon.

 

 

Relevanta länkar

Kontakt 

Olika sätt att kontakta författaren på

Samarbeten 

Vill du samarbeta med Chefstomaten på något sätt läser du ovanstående

Prenumerera

Missa inga böcker eller blogginlägg

Chefstomaten

Historien bakom Chefstomaten och de andra karaktärerna

Namnet Tomatsallad 

Undrar du varför en reseblogg heter Tomatsallad?

Mina böcker 

En del av bloggens ämnen finns även som böcker

Böcker i en hög med rosa nederst och lila rygg överst
Färgstarka reseskildringar, vackra presentböcker och praktiska handböcker för författare. Det finns en bok för varje läsare.

Integritetspolicy 

Författarens hantering av personuppgifter

Till förstasidan 

Läser du detta på mobilen behövs en återknapp på slutet.

 

 

chefstomaten
Senaste inläggen av chefstomaten (se alla)