Kategori: Franska Rivieran och Provence

Sedan våren 2009 har jag haft förmånen att ha Antibes som bas mellan en och fem månader om året. Jag har under dessa år rest franska rivieran och Provence runt.

Många utflykter har hamnat i mina böcker Strövtåg runt Antibes, Mitt Provence och Mitt Nice. Samt i Rivieran inom räckhåll.

Prenumerera på nya resereportage

Här nedanför finns många sidor med resereportage. Bläddra bland dem och prenumerera så får du fler. Vill du ha en introduktion med restips, kika på mina sydfranska restips.

Mysteriet med cirkeln i Bois de la Garoupe

I jakt på en någorlunda tyst plats för att delta i direktsändning i P4 Jämtland om min nya bok gick jag till Bois de la Garoupe. Det är en liten miniskog på Cap d’Antibes. En gång i tiden gick jag helst inte in här själv. Nu traskade jag runt en bra stund och tittade på de gamla murarna och en cirkel omgärdad av munkrykten.

Läs mer

Pointe de l’Aiguille utanför Théoule-sur-Mer

Pointe de l’Aiguille utanför Théoule-sur-mer vann en läsaromröstning i Nice-Matin om Rivierans vackraste strand. Snorklare, vandrare och geologer håller med. Stränderna inramade av röda vulkanklippor klädda med korkek, smultronträd och långbarriga tallar är värda ett besök. De går att besöka som en del av en längre vandring.

Läs mer