Kategori: Franska Rivieran och Provence

Sedan våren 2009 har jag haft förmånen att ha Antibes som bas mellan en och fem månader om året. Jag har under dessa år rest franska rivieran och Provence runt.

En del av mina utflykter, särskilt från de första åren, har hamnat här och en del på sajten runtantibes.se. Vissa år har de flesta texter och bilder istället hamnat i olika manus som Strövtåg runt Antibes, Mitt Provence och Mitt Nice. Samt i Rivieran inom räckhåll.

Mina favoriter styr urvalet

Jag gillar att utforska medeltida byar med kameran i högsta hugg, kan kliva upp i ottan för att fånga nyansen på havet när solen går upp och tröttnar aldrig på att köpa udda bakverk eller spännande ostar för att provsmaka.

Områdets rika historia och vackra natur upphör aldrig att locka mig ut på nya vandringsleder i jakt på romerska stenbumlingar och nya foton. Jag gillar verkligen att grotta ner mig i fakta och jag tror det är mer research och färre selfies här jämfört med den del andra bloggar (även om jag ökat antalet selfies rejält de senaste åren jämfört med starten då bloggen var anonym).

Följ sidan eller botanisera bland artiklarna

Hur ambitiös jag är med bloggandet beror på hur mycket annat jag har för mig. Ju fler som lånar och köper mina böcker (eller hur mig som föreläsare), ju mer tid kommer jag kunna lägga här. Ett bra sätt att inte missa några nyheter är att prenumerera på sidan.

Bläddra gärna bland inläggen nedan, det finns åtskilliga sidor om franska rivieran och Provence att välja på. De texter som handlar om hur man tar sig till och från flygplats har en tendens att stjäla all uppmärksamhet men det finns en del fina utflyktstips. Till exempel.

Hoppas att du hittar inspiration till din resa!

Rivieratips: pittoreska byar och vandringsleder runt Gorges du Loup

Följ med på en resa längs floden Loup som mynnar i Medelhavet vid Villeneuve-Loubet. Färden går genom den dramatiska vargklyftan med sina vattenfall. Längs vägen stannar vi till i pittoreska byar som Gréolières, Courmes, Gourdon och Pont du Loup och vandrar längs gamla stigar. Eller varför inte bidra med dina favoriter från detta vackra område som ligger inom utflyktsavstånd från alla orter på franska rivieran.

Läs mer

Antibes främsta sevärdhet (som idag är nästan bortglömd)

Sandstränderna? Picassomuseet? Port Vauban? Nej dessa lockar många besökare idag men det är ingen av dessa som historiskt sett varit Antibes främsta sevärdhet. Det som gjort att kungar och poeter rest till just Antibes är något helt annat. Det är en sten som avslöjar ett fascinerande och hemskt levnadsöde.

Läs mer