Smultronställen mellan Stockholm och Göteborg

Hamburgerställen, motorvägar och mackar i all ära. Sätt guldkant på resan genom att göra en kulturell och gastronomisk avstickare. Pittoreska ruiner, välfyllda gårdsbutiker och andra smultronställen väntar på besök.

Här hittar du inspiration för att förvandla den monotona resan mellan Stockholm och Göteborg till en trevlig utflykt.

Missa inte att det finns fler tips snyggt förpackade i boken Smultronställen mellan Göteborg och Stockholm. Den är en perfekt present – som dessutom finns att köpa på många ställen längs vägen.

Avstickare från väg 40 och E4

Vägen via Linköping och längs Vättern är den väg jag oftast väljer, för den går fortast och är fantastiskt vacker. Det är denna väg som är med i första boken. De fetstilade ställena nedan är de som drivs av de mest driftiga, trevliga och entusiastiska personerna, något som bland annat avspeglar sig i att de har boken till försäljning.

Stockholm-Nyköping

Nyköping-Linköping

Linköping-Ödeshög

Ödeshög-Jönköping

Jönköping-Borås

Borås-Göteborg

Jag samlar all min research i en karta. Så här såg den ut maj 2019. Riktigt så många ställen är inte med i boken men det är fler än på bloggen.

Avstickare från E20 och E18

Vägen runt Örebro är den som är skyltad mot Göteborg från Stockholm. Det finns mycket att se men det är sällan jag kör den för jag tycker det är så segt med alla 80-vägar. I framtiden så kan det hända att jag även skriver en presentbok om denna väg också.  

Har du tips till bloggen eller kommande böcker?

Har du tips på smultronställen jag borde skriva om? Antingen här på bloggen, i framtida upplagor eller andra böcker? Det kan vara gårdsbutiker, vingårdar eller goda glassar? Skriv en kommentar nedan eller på Facebook-sidan.

Den här bloggen fungerar som en form av stafett, jag får tips som jag testar och sedan delar vidare.

För att hitta det allra senaste, klicka på taggen utflykter mellan Stockholm och Göteborg. Vill du vara säker på att inte missa några nya tips prenumererar du på notiser om nya blogginlägg. 

Jag vill också poängtera att det finns mycket mer inspiration i min presentbok Smultronställen mellan Göteborg och Stockholm.

PS! Jag skriver givetvis även om andra landskap i Sverige och har skrivit ett gäng böcker i andra ämnen.

Saknar du kommentarer som du eller någon annan lagt på den här sidan? Av tekniska skäl har jag gjort om den från noll och då försvann tyvärr kommentarerna. Jag kan fortfarande läsa dem på den gamla sidan (och uppskattar alla positiva ord), de är bara borta härifrån.

chefstomaten

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.