Smultronställen mellan Stockholm och Göteborg

Hamburgerställen, internationella kedjor och vägkrogar i all ära, lägg på en timme i restid och förvandla den monotona färden mellan Stockholm och Göteborg (eller den omvända) till en givande och rofylld utflykt istället. Genuina kaffestugor, pampiga slott och pittoreska ruiner väntar på dig!

Smultronställen mellan Göteborg och Stockholm är ett bokprojekt som jag jobbat med av och till sedan 2013 och hoppas publicera inom kort. Jag gör research nästan varje gång jag reser mellan huvudstaden och Sveriges framsida. En del av mina resor har jag bloggat om. Senaste nytt hittar du här.

Har du förslag?

Har du tips på ställen jag inte får missa längs vägen? Gårdsbutiker, vingårdar eller goda glassar? Tycker du jag varit orättvis i min beskrivning av något ställe? Jag uppskattar om du skickar en rad i så fall. Många ställen jag besöker är efter tips från läsare.

Jag blir också glad om du berättar att detta är en bok du skulle vilja läsa i pappersform. Jag har många manus på gång och även om det är lusten som styr så blir det enklare att prioritera om jag vet att det finns läsare till mina alster.

Smakprov från Smultronställen mellan Stockholm och Göteborg

Dessa slott, caféer eller vägar mellan Göteborg och Stockholm har jag bloggat om hittills. Jag har besökt många fler ställen men alla resor har jag inte hunnit skriva om på Tomatsallad. De ger ett smakprov på saker som intresserar mig och som kan komma att dyka upp i boken.

Smultronställen längs E4 och riksväg 40

Detta är den väg jag oftast kör. Den går fortast tycker jag, särskilt sedan det blev motorväg runt Ulricehamn. Vägen längs Vättern är fantastiskt fin. 

Sillekrog (låter kanske udda att en mack platsar in här men det gör den)

Väg 223 mellan Mariefred och Nyköping

Nynäs slott

Kolmården djurpark - mer Bamse än zoo

Löfstad slott - lunch i slottsmiljö eller fika i trädgårdscafé

Bergs slussar

Gamla Linköping

Väderstad - klassiskt konditori

Alvastra klosterruin

Turistvägen mellan Väderstad och Ödeshög (förbi bland annat Rökstenen).

Albackens trädgårdsskafferi - bästa vägkrogen enligt Vi bilägare

Norrgårds holme i Mjölby

Avstickare Boxholm-Tranås bjuder på keramik och gårdsbutiker

Uppgrenna naturhus - ekofika i växthus

Brahehus - ruin med utsikt

Vägen mellan Ödeshög och Jönköping (förbi Gränna).

Glassställen i Gränna

Ravelsmark gårdsbutik

Gyllene Uttern - lunch i fejkad riddarsal

Flättinge sommarcafé

Grafitgrå - inredning och café i äppeldalen

Rudenstams café och stora gårdsbutik

Båthusen i Husqvarna

Rosariet i Jönköping

Karins Lada i Strängsered

Fotostopp vid Handlarn i Tolkarbo (sjön Tolken)

Södra vings kyrka

Hofsnäs herrgård nära Borås

Avstickare längs norra vägen E20 och E18

Det här är vägen som är skyltad till Göteborg. Det finns mycket att se men oj vad segt det är med 80-väg delar av vägen. 

Gamla Wadköping i Örebro

Sjötorp slussar (liten omväg)

Triss i torn i Skara

Läckö slott

Alingsås

Senaste nytt om och från boken

Samtliga inlägg med nyaste först hittar du via taggen utflykter mellan Stockholm och Göteborg.

Boken-klar mejl?

Jag kan skicka ett mejl när jag publicerar nästa bok (vilket kan vara denna eller något av de andra manus jag arbetar med).

6 Comments for “Smultronställen mellan Stockholm och Göteborg”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.