Smultronställen mellan Stockholm och Göteborg

Tycker du att resan mellan Göteborg och Stockholm är enahanda med eviga skogar och trötta bensinmackar? Då är detta boken för dig. Följ med på upptäcktsfärd in i Sjuhärad, längs Vättern och på Östgötaslätten. Fyll på förråden i gårdsbutiker, kaffestugor och småskaliga hantverkare. Ta en paus bland pittoreska ruiner eller idylliska orter. Många upplevelser väntar dig längs riksväg 40 och E4:an.

Smultronställen mellan Göteborg och Stockholm är ett bokprojekt som jag jobbat med av och till sedan 2013 och hoppas publicera inom kort. Jag gör research nästan varje gång jag reser mellan huvudstaden och Sveriges framsida. En del av mina resor har jag bloggat om. Senaste restipsen hittar du via etiketten mellan Stockholm och Göteborg. Är du nyfiken på bokens framsteg har jag brutit ut några sådana artiklar och taggat dem med Smultronställen mellan Göteborg och Stockholm.

Beställ boken hos Bokus

Har du förslag?

Har du tips på ställen jag inte får missa längs vägen? Gårdsbutiker, vingårdar eller goda glassar? Tycker du jag varit orättvis i min beskrivning av något ställe? Jag uppskattar om du skickar en rad i så fall. Många ställen jag besöker är efter tips från läsare.

Smakprov ur Smultronställen mellan Stockholm och Göteborg

Dessa slott, caféer eller vägar mellan Göteborg och Stockholm har jag bloggat om hittills. Jag har besökt många fler ställen men alla resor har jag inte hunnit skriva om på Tomatsallad. De ger ett smakprov på saker som intresserar mig och som kan komma att dyka upp i boken.

Smultronställen längs E4 och riksväg 40

Detta är den väg jag oftast kör. Den går fortast tycker jag, särskilt sedan det blev motorväg runt Ulricehamn. Vägen längs Vättern är fantastiskt fin. 

Sillekrog (låter kanske udda att en mack platsar in här men det gör den)

Väg 223 mellan Mariefred och Nyköping

Utflyktsvägen mellan Nyköping och Norrköping

Nynäs slott

Kolmården djurpark - mer Bamse än zoo

Löfstad slott - lunch i slottsmiljö eller fika i trädgårdscafé

Bergs slussar

Gamla Linköping

Väderstad - klassiskt konditori

Alvastra klosterruin

Turistvägen mellan Väderstad och Ödeshög (förbi bland annat Rökstenen).

Albackens trädgårdsskafferi - bästa vägkrogen enligt Vi bilägare

Norrgårds holme i Mjölby

Avstickare Boxholm-Tranås bjuder på keramik och gårdsbutiker

Uppgrenna naturhus - ekofika i växthus

Brahehus - ruin med utsikt

Vägen mellan Ödeshög och Jönköping (förbi Gränna).

Glassställen i Gränna

Ravelsmark gårdsbutik

Gyllene Uttern - lunch i fejkad riddarsal

Flättinge sommarcafé

Grafitgrå - inredning och café i äppeldalen

Rudenstams café och stora gårdsbutik

Båthusen i Huskvarna

Rosariet i Jönköping

Karins Lada i Strängsered

Fotostopp vid Handlarn i Tolkarbo (sjön Tolken)

Södra vings kyrka

Hemma på Källebacka - gårdscafé söder om Ulricehamn

Hofsnäs herrgård nära Borås

Jag samlar all min research i en karta. Så här såg den ut maj 2019. Alla ställen har jag tyvärr inte haft möjlighet att få med i boken men jag tänker dela med mig av fler tips digitalt till alla köpare.

Avstickare längs norra vägen E20 och E18

Det här är vägen som är skyltad till Göteborg. Det finns mycket att se men oj vad segt det är med 80-väg delar av vägen. 

Gamla Wadköping i Örebro

Sjötorp slussar (liten omväg)

Triss i torn i Skara

Läckö slott

Alingsås

Senaste nytt om och från boken

Samtliga inlägg med nyaste först hittar du via taggen utflykter mellan Stockholm och Göteborg. Vill du vara säker på att inte missa några nya tips prenumererar du på notiser om nya blogginlägg. 

6 kommentarer på “Smultronställen mellan Stockholm och Göteborg

  1. Hej! Tack för trevliga tips! Tänkte bara tipsa om Ulricaparken i Ulricehamn. Ligger nära avfarten… En mycket trevlig park för barnfamiljer. Finns handikappanpassad badplats, stor lekpark och kiosk.

  2. Sjöboa i fiskebäck är ett mysigt ställe på västkusten i Göteborg! Vill man uppleva Göteborg på riktigt men den bästa utsikten över kusten ska man absolut ta sig hit!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.