Kategori: ale och andra öl

IPA, APA, session, brown ale, bitter, lager, DIPA, veteöl, stout, porter, barley wine, klosteröl, sour. I ungefär den ordningen rankar jag olika ölstilar. Sedan finns det förstås bra och dåliga exempel inom varje ölstil. Jag tycker bäst om ganska traditionella ale och förstår mig inte riktigt på en del av de trender som dyker upp, varken surölen eller de där superhumlade ölen som var så poppis för några år sedan.

Mitt intresse för öl började när jag bodde i Storbritannien. Mina första trevande lärdomar finns dokumenterade i boken Jakten på den perfekta puben. När jag återvände till Sverige kom mikrobryggeri-boomen.

Alla ale från Stigbergets brukar bli favoriter

Ett tag gick det att ha någorlunda koll på alla lokala mikrobryggerier men numera har jag gett upp det. Men jag brukar prova en hel del av det som kommer från Stigbergets bryggeri.

En heldag bland Göteborgs hantverksbryggerier

Det känns som en minisemester att en småregnig lördag åka gratisbuss mellan hantverksbryggerier i de ruffiga utkanterna av Göteborg. Beerbliotek, Vega, Stigbergets, Spike och Poppels har gått ihop om en hop on hop off brewery buss som kör runt ölentusiaster. Kul att upptäcka områden jag aldrig tidigare besökt och roligt att prova roliga ölsorter.

Läs mer

Sagolik chokladbrulé på The Rover

Gå till en pub för efterrättens skull – är inte det aningen bakvänt? Jo kanske lite men nu var det ju snarast nostalgiska skäl som fick mig att återbesöka The Rover senast jag var på hemmaplan. Det och så för att träffa Biologen. En gång i tiden var vi stammisar. Nu har de byggt om och byggt ut. Läs vidare för att ta reda på vad jag tyckte.

Läs mer