Grappa i Latte

Hylla med grappa i supermarketen i Latte

Igår var jag en sväng till Latte. Fick inget kaffe (tyvärr) men 2 flaskor grappa. Grappa var för mig till helt nyligen en form av finkelosande fotogen som bara riktiga italienfantaster vurmade för. Men så lyssnade jag på ett föredrag av Glenn Strömberg (på tal om italienfantaster).

Glenn talade sig varm för grappa. Jag fick veta att nästan all grappa görs på två platser i Italien men att det finns några få oberoende tillverkare kvar. Just dessa hade Glenn snokat reda på, provat sig igenom, valt ut de bästa och försett med etiketten Glenn Strömberg collection (systemet, beställningssortimentet). Under föredraget omvärderade jag grappa och bestämde mig för att beställa Glenns fempack med småflaskor som julklapp (så nu vet alla vänner vad det blir i de kluckande paketen). I väntan på julen får jag nöja mig med den grappa jag handlat i Latte. Latte är en liten samling hus precis efter gränsen med både supermarket och spritbutik. Den förstnämnda är öppen på söndagar och majoriteten av kunderna kommer i franskregistrerade bilar och i butiken talas bara franska.

Glenn berättade att grappan får helt olika karaktär beroende på vilka druvrester man gör den av. Han talade sig särskilt varm för Nebbiolo. Just det fanns inte men jag kan rapportera att Pinot inte blir så dumt det heller. Köpte också en lagrad variant som var brunaktig i färgen. Enligt Glenn anses det inte riktigt som grappa av de sanna entusiasterna men vad spelar det för roll om det är gott?

3 Comments for “Grappa i Latte”

says:

För mig är Grappa även en hund, en lagotto romagnolo, såklart. 🙂 Grappa kan smaka precis hur äckligt som helst, men också rätt gott. Fast jag har aldrig systematiserat det… Däremot kan jag varmt rekommendera en digestivo, Amaro al tartufo. Förresten lär det finnas en Grappa al tartufo också, men den tror jag aldrig jag smakat.Lyckas du dessutom hitta det italienska kaffet caffè moreno (http://www.caffemoreno.com/) från Napoli så köp, köp, köp! Ta sen omedelbart hem det till mej! 😀

Jenny

says:

Grappa!? Tomaten, det går utför….. Du är ju i Frankrike, håll dig till rosé 🙂
Förövrigt är det suuuuuupersegt att få kommentera. Har du fifflat med ngt eller har min datahacker fifflat med min dator?

Chefstomaten

says:

@Jenny
Det är inte antingen eller, det är både ock som gäller :-).
Segheten är helt i min ände. Dels håller jag på och pysslar med en del grejer på sajten men huvudanledningen till segheten ligger hos webbhotellet Binero. Jag har klagat, de har förklarat och lovar ordna…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

 

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Lär sig hur dina kommentardata behandlas.