Sverige – utflykter och bilder

Sverigesidan på Tomatsallad

Välkommen till min startsida för alla Sverigeinlägg! Vissa år tillbringar jag större delen av året i Sverige och då fylls Tomatsallad på med foton från skogspromenader och kaffestugor. Några av inläggen är rena dagboksnoteringar med kort hållbarhet medan en del utflyktstips kan vara läsvärda flera år efteråt. 

Eftersom Tomatsallad varit igång i många år finns det tusentals inlägg och det är inte alltid lätt att hitta bland dem. Detta är ett försök att hjälpa dig som läsare att hitta till det som intresserar dig mest. (En så bra idé att jag kom på den igen och har därför en nästan likadan sida :)). 

Flest inlägg är det från Täby, Mölndal samt Mellan Göteborg och Stockholm

Du kan gå direkt till alla Sverigeinlägg, välja ditt favoritlandskap (en del platser har visst också hittat dit) i menyn till höger. 

Mina böcker från Sverige

ljugarbanken-7632

Från ljugarbänken i Täby är en presentbok med femton noveller och bilder från Täby. Jag har skrivit en av novellerna och står för ungefär en tredjedel av bildmaterialet. Boken publicerades 2016. 

Smultronställen mellan Göteborg och Stockholm är arbetstiteln på en kommande bok. 

Senaste inläggen från Sverige

rimfrost-0717

Äntligen rimfrost!

Följ med mig på en dags rimfrostjakt i Tänndalsfjällen till fots och med skidor på fötterna.

lkpg-0365

Linköpingsbilder från min snabbvisit

Snöpudrade träd längs Stångån och regnblöta men upplysta dito runt Frimurarhotellet – det är mina två huvudsakliga fotomotiv under ett snabbesök i Linköping. Det finns också en kristallkrona, en spegelselfie samt en lista med lunchtips som jag ska spara till nästa besök.

ostersund-0293

Lilla Saluhallen och andra pärlor i Östersund

Lilla Saluhallen på Prästgatan i Östersund är lika delar välsorterad delikatessbutik och ett ställe där man kan slå sig ner med en flaska öl från det lokala mikrobryggeriet Jemtehed & Brande och kalasa på ostar från Oviken. Mycket trevligt ställe att ta skydd från kylan på.