Sverige – utflykter och bilder

Sverigesidan på Tomatsallad

Välkommen till min startsida för alla Sverigeinlägg! Vissa år tillbringar jag större delen av året i Sverige och då fylls Tomatsallad på med foton från skogspromenader och kaffestugor. Några av inläggen är rena dagboksnoteringar med kort hållbarhet medan en del utflyktstips kan vara läsvärda flera år efteråt. 

Eftersom Tomatsallad varit igång i många år finns det tusentals inlägg och det är inte alltid lätt att hitta bland dem. Detta är ett försök att hjälpa dig som läsare att hitta till det som intresserar dig mest. (En så bra idé att jag kom på den igen och har därför en nästan likadan sida :)). 

Flest inlägg är det från Täby, Mölndal samt Mellan Göteborg och Stockholm

Du kan gå direkt till alla Sverigeinlägg, välja ditt favoritlandskap (en del platser har visst också hittat dit) i menyn till höger. 

Mina böcker från Sverige

ljugarbanken-7632

Från ljugarbänken i Täby är en presentbok med femton noveller och bilder från Täby. Jag har skrivit en av novellerna och står för ungefär en tredjedel av bildmaterialet. Boken publicerades 2016. 

Smultronställen mellan Göteborg och Stockholm är arbetstiteln på en kommande bok. 

Senaste inläggen från Sverige

appeldalen-4948

Flättinge sommarcafé mitt ute i idyllen

Mitt ute i lantlig idyll har Flättinge gårdscafé slagit upp portarna för sommaren. Där serveras gott kaffe i rymliga omgivningar. Besökaren kan välja mellan nyrenoverat trendigt stall eller gammaldags charm i gammelstugan som kan vara från 1600-talet.

mellan-gbg-och-sthlm-4299

Röttle by, kvarnar och stig runt vattenfallet

Om man ätit lunch på Gyllene Uttern och känner för en promenad i svensk kulturhistoria, kan det vara läge att styra mot Röttle. Den idylliska byn ligger precis under Gyllene Uttern strax söder om Gränna. Byn med sina röda hus har växt upp runt ett vattenfall. Det enda som inte finns är fika så det behöver man ta med själv. Annars är det bara att promenera någon av alla stigar.

mellan-gbg-och-sthlm-18

Smultronställen-manuset är uppgrävt ur malpåsen

Efter ett längre uppehåll är nu manuset till ”Smultronställen mellan Göteborg och Stockholm” framplockat igen. I veckan besökte jag Skattegårdens handelshus och försökte testa 31:ans glass & kök i Hästholmen.

solhaga-3135

Solhaga – ett perfekt stopp längs E6:an

Kör du E6 mellan Halmstad och Falkenberg är det obligatoriskt att svänga av vid Slöinge och åka till Solhaga Stenugnsbageri för att fika. Möjligen bör du först kolla öppettiderna, men det ligger såpass nära motorvägen att du kan åka dit på vinst och förlust.