Sverige – utflykter och bilder

Sverigesidan på Tomatsallad

Välkommen till min startsida för alla Sverigeinlägg! Vissa år tillbringar jag större delen av året i Sverige och då fylls Tomatsallad på med foton från skogspromenader och kaffestugor. Några av inläggen är rena dagboksnoteringar med kort hållbarhet medan en del utflyktstips kan vara läsvärda flera år efteråt. 

Eftersom Tomatsallad varit igång i många år finns det tusentals inlägg och det är inte alltid lätt att hitta bland dem. Detta är ett försök att hjälpa dig som läsare att hitta till det som intresserar dig mest. (En så bra idé att jag kom på den igen och har därför en nästan likadan sida :)). 

Flest inlägg är det från Täby, Mölndal samt Mellan Göteborg och Stockholm

Du kan gå direkt till alla Sverigeinlägg, välja ditt favoritlandskap (en del platser har visst också hittat dit) i menyn till höger. 

Mina böcker från Sverige

ljugarbanken-7632

Från ljugarbänken i Täby är en presentbok med femton noveller och bilder från Täby. Jag har skrivit en av novellerna och står för ungefär en tredjedel av bildmaterialet. Boken publicerades 2016. 

Smultronställen mellan Göteborg och Stockholm är arbetstiteln på en kommande bok. 

Senaste inläggen från Sverige

albackens-skafferi-9908

Albackens trädgårdsskafferi – bästa vägkrogen längs E4

Tidningen Vi bilägare har utnämnt Albackens trädgårdsskafferi flera gånger till bästa vägkrogen längs E4. Stället har många kvaliteter men jag tycker fortfarande att det är mer vägkrog än smultronställe. Vill ha fler röster om saken. Vad tycker du?

bergianska-9979-2

Höstfint runt Bergianska

Miljön och maten däremot gör att Gamla Orangeriet är ett av mina favoritställen. Det är inte gratis att äta lunch där på något sätt men kvaliteten och atmosfären gör att det känns prisvärt.