Sverige – utflykter och bilder

Sverigesidan på Tomatsallad

Välkommen till min startsida för alla Sverigeinlägg! Vissa år tillbringar jag större delen av året i Sverige och då fylls Tomatsallad på med foton från skogspromenader och kaffestugor. Några av inläggen är rena dagboksnoteringar med kort hållbarhet medan en del utflyktstips kan vara läsvärda flera år efteråt. 

Eftersom Tomatsallad varit igång i många år finns det tusentals inlägg och det är inte alltid lätt att hitta bland dem. Detta är ett försök att hjälpa dig som läsare att hitta till det som intresserar dig mest. 

Flest inlägg är det från Täby, Mölndal samt Mellan Göteborg och Stockholm

Du kan gå direkt till alla Sverigeinlägg, välja ditt favoritlandskap (en del platser har visst också hittat dit) i menyn till höger. 

Mina böcker från Sverige

ljugarbanken-7632

Från ljugarbänken i Täby är en presentbok med femton noveller och bilder från Täby. Jag har skrivit en av novellerna och står för ungefär en tredjedel av bildmaterialet. Boken publicerades 2016. 

Smultronställen mellan Göteborg och Stockholm är arbetstiteln på en kommande bok. 

Senaste inläggen från Sverige

centralkonditori-vaderstad-9308

Fynd: Väderstads centralkonditori

Jag är så glad över att ha snubblat över Väderstad Centralkonditori. Det passar perfekt in i ”Smultronställen mellan Göteborg och Stockholm”. Det ligger nästan mitt emellan Göteborg och Stockholm sisådär fem minuter från motorvägen. Det är därmed ingen lång avstickare och även den mest stressade chaufför kan övertalas att göra den omvägen.

grenna-9945

Gränna ingen höjdare för glassälskaren

Det finns två småskaliga tillverkare av glass i lilla Gränna, Gelato Factory och Grenna glass. Ingen av deras chokladglassar når upp till den chokladglass från Karlskronaglass jag åt några dagar innan mitt test av Grännas glassutbud.

runrikets-dag-2017-0024

Vikingamarknad under Runrikets dag 2017

Under Runrikets dag 2017 var det Vikingamarknad vid Vallentuna kyrka. Jag tittade förbi och tog en del bilder på gycklare, spelmän och en rekonstruktion av en vikingabåt.

karlskrona-9767

God glass i Karlskrona

Karlskronaglass är prisbelönta för sin citronsorbet. Den har de inte haft den här helgen på Marinmuseet i Karlskrona där jag håller på och provar igenom deras sortiment. Officiellt är jag på litteraturfestival men jag har hittills lagt mer tid på glassarna :-).

fotografiska-9035

Vinupplevelse på Fotografiska i Stockholm

Restaurangen på Fotografiska satsar på gröna rätter som ”hönan & ägget”. Vinpaketet bestod när vi var där av tre pinot noir, den ena bara mer intressant än nästa.