Sverige – utflykter och bilder

Sverigesidan på Tomatsallad

Välkommen till min startsida för alla Sverigeinlägg! Vissa år tillbringar jag större delen av året i Sverige och då fylls Tomatsallad på med foton från skogspromenader och kaffestugor. Några av inläggen är rena dagboksnoteringar med kort hållbarhet medan en del utflyktstips kan vara läsvärda flera år efteråt. 

Eftersom Tomatsallad varit igång i många år finns det tusentals inlägg och det är inte alltid lätt att hitta bland dem. Detta är ett försök att hjälpa dig som läsare att hitta till det som intresserar dig mest. (En så bra idé att jag kom på den igen och har därför en nästan likadan sida :)). 

Flest inlägg är det från Täby, Mölndal samt Mellan Göteborg och Stockholm

Du kan gå direkt till alla Sverigeinlägg, välja ditt favoritlandskap (en del platser har visst också hittat dit) i menyn till höger. 

Mina böcker från Sverige

ljugarbanken-7632

Från ljugarbänken i Täby är en presentbok med femton noveller och bilder från Täby. Jag har skrivit en av novellerna och står för ungefär en tredjedel av bildmaterialet. Boken publicerades 2016. 

Smultronställen mellan Göteborg och Stockholm är arbetstiteln på en kommande bok. 

Senaste inläggen från Sverige

forbonder-till-rorosmartnan-2438

Forbönderna passerade Funäsfjällen på väg till Röros marknad

På tisdag invigs Röros marknad. En viktig del av invigningen är när forbönderna glider in med sina hästdragna slädar. Idag passerade en karavan med nio slädar Funäsfjällen. Jag fotade dem på två platser, under gudstjänsten vid Risnäset samt när de passerade Tänndalssjön.

jarvso-1723

Fortsatt gemytligt hos Anders-Pers i Järvsö

Anders-Pers fikabod i Järvsö är mer ”bod” än ”fika” jämfört med vid förra besöket. Men inget fel i det, där finns kött, järvsökoftor, dukar och mycket mer att handla. Samt riktigt bra smörgåsar.

orebro-2167

Vinterbilder från centrala Örebro

Svartån, slott och snö är en fin kombination att fotografera även om vädret är lite grått. Här är ett antal bilder från ett besök i Örebro i veckan.

gunnebo-2005

Söndagslunch på kaffestugan vid Gunnebo slott

Gunnebo slott och trädgårdar i Mölndal utanför Göteborg är ett givet utflyktsmål. Attraktionerna är en herrgård från 1700-talet, en stadigt ökande samling med hus byggda efter äldre förlaga, fin trädgård och en trevlig kaffestuga.