Sverige – utflykter och bilder

Sverigesidan på Tomatsallad

Välkommen till min startsida för alla Sverigeinlägg! Vissa år tillbringar jag större delen av året i Sverige och då fylls Tomatsallad på med foton från skogspromenader och kaffestugor. Några av inläggen är rena dagboksnoteringar med kort hållbarhet medan en del utflyktstips kan vara läsvärda flera år efteråt. 

Eftersom Tomatsallad varit igång i många år finns det tusentals inlägg och det är inte alltid lätt att hitta bland dem. Detta är ett försök att hjälpa dig som läsare att hitta till det som intresserar dig mest. (En så bra idé att jag kom på den igen och har därför en nästan likadan sida :)). 

Flest inlägg är det från Täby, Mölndal samt Mellan Göteborg och Stockholm

Du kan gå direkt till alla Sverigeinlägg, välja ditt favoritlandskap (en del platser har visst också hittat dit) i menyn till höger. 

Mina böcker från Sverige

ljugarbanken-7632

Från ljugarbänken i Täby är en presentbok med femton noveller och bilder från Täby. Jag har skrivit en av novellerna och står för ungefär en tredjedel av bildmaterialet. Boken publicerades 2016. 

Smultronställen mellan Göteborg och Stockholm är arbetstiteln på en kommande bok. 

Senaste inläggen från Sverige

grenna-pistage-38

Pastorns bittra pistage på Ravelsmarks gårdsbutik

Ett stopp på Ravelsmarks gårdsbutik rekommenderas i växtsäsongen maj till september. Förutom försäljning av gårdens egna produkter har de ett café med lokalrostat kaffe och Grenna glass. Min åsikt om Grenna glass har jag reviderat efter att ha provat Pastorns bittra pistage.

roslagsleden-etapp-3-del-ett-7036

Roslagsleden etapp 1-4 sommaren 2017

Roslagsleden är en stadsnära vandringsled norr om Stockholm. Flera av de elva etapperna är lätta att nå via kollektivtrafik. I det här inlägget går jag igenom praktiska tips från etapp 1 till 4, från Danderyd till Åkersberga.

lacko-slott-1840

Läckö slott värt mer än ett kort besök

Läckö slott lockar med fin utsikt över Vänern, muromgärdad slottsträdgård signerad Simon Irvine och närbelägna restaurangen Hvita Hjorten. Ingetdera var öppet när vi tuffade förbi men det betyder bara att jag måste göra återbesök.