Hur många foton kan man ta på Big Ben under en helg?

I helgen får jag besök av en god vän från London. Senast vi träffades var över ett år sedan då jag tittade över för att handla julklappar och prova en eller annan ale. När jag packade funderade jag länge och väl över kluns-kamerans varande eller icke varande. London i december, det vet man ju hur det är: regn och grått. Ingen vits att tynga ner bagaget med massa dövikt? Efter mycket velande fick kameran ändå följa med. Vilket var tur för annars hade jag väl ångrat mig i hundra år.

Det blev aldrig någon ale för jag ägnade större delen av helgen åt att ränna omkring med kameran. Av någon anledning snöade jag fullständigt in på House of Parliament. Jag blev helt besatt av att ta den perfekta bilden av denna byggnad. Det var ett ganska korkat val av fotoobjekt av flera skäl. Framförallt eftersom jag inte har något vidvinkelobjektiv. Därför bytte jag så småningom objekt och inriktade mig istället på Big Ben, morgon, middag och kväll.

När fotomanin drabbat en kan det ta sig drastiska uttryck

Mina värdar blev en anings förvånade när de klev upp tidigt för att hinna till jobbet och hittade mig på väg ut genom dörren, mumlande något osammanhängande om gryningsljus. För att sätta detta i perspektiv, normalt gör jag absolut ingenting innan jag ätit frukost. Hade jag sansat mig och druckit morgonkaffet hade jag kanske insett att ljusförhållandena skulle hinna ändras innan jag promenerat inom räckhåll. Men så långt kan man inte begära att man ska tänka före frukost, eller hur?

Hur många bilder det blev av Big Ben till slut? Ja exakt minns jag inte men när jag räknade idag visade det sig att jag har 56 kvar. Det låter inte som något att bråka om, kanske har jag slängt några dubletter? Tips, klicka på ”View with PicLens” för att titta på bilderna om du inte har en väldigt stor skärm (bilderna är klickbara men Big Ben är ganska högt).

Inte en enda bild på Big Ben

[Tillägg 25 mars 2010]En uppmärksam läsare påpekar att jag faktiskt inte tagit en enda bild på Big Ben. Big Ben är klockan som slår varje timme. Jag har plåtat ”The Westminster Clock Tower” med ”The Great Clock of Westminster”.

chefstomaten