Vandring längs floden Loup uppströms från Pont du Loup

Vilken fantastisk dag! Dagens vandring blev strået vassare än den förra om jag får säga det själv. Så har jag också ägnat större delen av två helger åt att reka i området. Jag och Kocken har kört omkring och letat efter var olika stigar börjar och kommer ut. Jag har vandrat en sträcka och sedan har jag hängt över nya och gamla kartor.

All denna research utmynnade i att vi gick en bit av den allra första vandringen jag gjorde i Frankrike hösten 2009. Den var fin då och den var fin nu. Bilder kanske kommer därifrån också (från Chemin du Paradis ner från Gourdon till Bar sur Loup).

Men nu ska jag bara snabbt lägga upp ett par bilder av själva floden Loup. De är tagna på en liten extrapromenad efter lunch. Vi gick uppströms från Pont du Loup en liten bit i Vargklyftan.

Längs Loup i Vargklyftan

Den här stigen har jag gått förr. Det är några år sedan och jag hade sällskap med finhunden. Bilderna blev vassare denna gång (fast det saknas hund på dem). Det är tack vara nya kameran som levererar på en annan nivå än den förr-förra eller vad jag nu hade vid förra besöket. Jag var lite begränsad av att jag bara hade 50 mm objektiv. Just i en smal ravin kan det vara svårt att backa för att få med mer i bild. Valet av objektiv är en vikt-fråga.

Jag var väldigt glad över att jag inte släpade mer vikt när jag fick en språngmarsch tillbaka. Hela gänget hade vänt när en person kom tillbaka och sa att det var särskilt fint ett par hundra meter längre upp. Jag var givetvis tvungen att rusa dit och fick sedan jogga tillbaka för att hinna ifatt gruppen. Då var jag glad över att ha stavar med mig som extra stöd.

Jag blev rejält svettig på kuppen vilket gjorde att jag blev ännu mer  sugen på att hoppa i och bada i den här lugna delen av floden. Det satt ett par stycken badare på klipporna bredvid.

chefstomaten