Det bästa från 2014

Det är återigen dags att summera ett år på tomatsallad. Ett år då det var betydligt längre mellan inläggen än tidigare (särskilt jämfört med 2013 när jag deltog i #blogg100). Under 2014 kom ett dagjobb emellan, något som var piffigt för ekonomin men lite mindre käckt för påfyllningen till salladen. Lite av och till har jag kopplat av med att dela med mig av något och nu ska jag sammanfatta godbitarna. I år gör jag urvalet av favoritinlägg själv (istället för att kolla besöksstatistik) och delar upp dem per ämne.

843ef248d55111e3b4660002c9d908a0_8

Årets bloggande har inte riktigt gått spikrakt framåt. 

Franska Rivieran

Franska Rivieran har länge varit ett av bloggens huvudämnen och det är utan konkurrens det ämne som drar flest läsare. De mest lästa inläggen är dock gamla, kanske för att de tittar upp mer i sökresultat. Den här sammanfattningen ska handla om årets inlägg och det har blivit en del inlägg från franska Rivieran även i år.

I januari vandrade jag exempelvis i pärlan Rouret efter ett tips och utforskade Bellet i jakt efter bilder till min bok. I juli var jag tillbaka på den azurblå kusten. En av höjdpunkterna var att jag träffade många bloggvänner. Exempelvis över en lunch i Tourrettes, på café i Antibes, under utforskning av Ventimiglia eller vinprovning i Bandol. Jag tillbringade också en hel del tid i Nice och därifrån blev det ett par inlägg, exempelvis med före och efterbilder av en fasad.

10549907_690257047689281_162260673_n

De berömda blå stolarna på Promenade des Anglais i Nice. Fotot är taget en dag när regnet hängde i luften. 

Skriva och läsa

Skriva, läsa och ge ut böcker har gått från att vara en hobby till något jag gör på jobbet, men ett och annat inlägg har ändå hittat hit.

Mest nöjd är jag med en lång artikel med vackra bilder från biblioteket på Nynäs slott där jag var på en specialvisning under en skrivhelg.

Eftersom jag läser rätt många manus på jobbet och träffar ännu fler författare är det ibland skönt att koppla av med en författare som garanterat inte har några krav på att man ska tycka något konstruktivt om vederbörandes skrivande. Och om man ändå tycker något så tar hen inte illa upp. I den kategorin kvalar den gamle spänningsmästaren Alistair MacLean in.

928654_800382606671301_120647085_n

Utsikt från vandrarhemmet vid Nynäs slott. Vem kan undgå att bli inspirerad i den miljön?

Foto

Kamerautrustningen har tillbringat större delen av året i malpåse. Macrot har kommit fram vid något enstaka tillfälle.  Däremot har jag fotat en hel del med mobilen.

Under vintern och våren var jag flitig att promenera runt Rönningesjön och i mars samlade jag ihop mina instabilder därifrån.

Under hösten har bilderna tagits mer i anslutning till jobbet, exempelvis runt Hornsbergs strand.

10831703_567813609984816_1423013532_n

Dimma vid Hornsbergs strand. 

Kaffe och caféer

Under 2014 slog jag någon form av rekord i antal caféebesök. Det hänger ihop med att det tog lång tid innan jag fick ett eget skrivbord på jobbet och de första månaderna hade jag alla möten på olika caféer. Tyvärr hade jag på tok för mycket att göra för att hinna blogga om dem.

Årets caféinlägg är istället från olika resor. Jag har besökt hippa Uggla kaffebar i Malmö, institutionen Tant Brun i Sigtuna och nygamla Kutterkonfekt i Trosa. Sedan har jag gjort två fynd som bara är öppna på söndagar, Karins lada i Strängsered som kombinerar café med garnaffär samt Torp Moberg i Åkersberga där man kan handla vacker keramik till kaffet.

04dd70dcc48111e395840002c955008e_8

Hemma hos Edith i Funäsdalen är ett annat toppenställe. 

chefstomaten
Senaste inläggen av chefstomaten (se alla)

Last updated on december 13th, 2017 at 08:16 f m