Finfin lunch på gamla flickskolan i Bar sur Loup

Bar sur Loup är en av dessa village perché som har en del charmiga gränder och en och annan historisk intressant byggnad som gör byn värd att besöka – men som inte lockar några större skaror med turister. Snarare ger byn ett halvdött intryck större delen av dygnet.

Detta intryck förstärks av att den offentliga toaletten (som ligger mitt i trappan mellan tvätterian och donjonen) saknar både papper och lås. Å andra sidan är sannolikheten inte så himla stor att någon kommer och rycker i dörren när man är där. Byn är inte så välbesökt, särskilt inte i förhållande till byn som ligger ovanför: Gourdon.

Jag har varit i Bar sur Loup flera gånger den senaste tiden. Bästa besöket var häromdagen med Forumresors vandringsgrupp. Vi hade både bättre väder och åt bättre än vid mina rekognoseringsrundor. Vi hade faktiskt riktigt flyt med vädret när vi satt ute i trädgården till finkrogen l’Ecole des Filles.

Lunch på L’Ecole des Filles

Restaurangen l’Ecole des Filles är inrymd i en vacker gul byggnad som tidigare inrymt flickskola. Här och där syns huset  tidigare verksamhet i inredningen.

Bland annat på toaletterna där hänger tavlor som berättar om olika spetsar till reservoarpennor. Tydligen har de olika utseende i olika delar av Frankrike.

Det kändes helt magiskt att sitta ute i trädgården med ett glas vin efter att ha vandrat från Gourdon 760 möh ner till Bar sur Loup 320 möh.

Jag drack rosé men lånade ett annat glas för att fotografera.

Vi fick en kollektion amuse bouche följt av en kyckling.

Därefter åt vi en päron och chokladefterrätt som var specialkomponerad åt oss (och som delvis beror på språkförbistring).

Restaurangen var riktigt bra och jag får tacka min bloggkompis French Lesson för tipset. Jag tror övriga gäster samt Erling och Eva håller med om att det var ett gemytligt ställe.

Värt att veta är att de pratar mest franska på stället men är snabba och trevliga och vad spelar det för roll om man får päron OCH chokladdessert istället för choklad ELLER päron?

Rekommenderar restaurangen vidare.

Ifall någon nu undrar vad Bar sur Loup lockar med så verkar det finnas en Brea och en romersk sten i kyrkan. Brea är alltså någon form av lokal konstnär som har målat en del altartavlor runt om i regionen.

Om någon som fastnat på bild inte vill vara med är det bara att hojta till!

chefstomaten
Senaste inläggen av chefstomaten (se alla)