Fortsatt gemytligt hos Anders-Pers i Järvsö

På en av vinterns resor mellan Tänndalen och Täby passade jag på och gjorde återbesök hos Anders-Pers fikabod i Järvsö. Kaffestugan som är inrymd i ena hörnet av en röd Hälsingegård är inte öppen så ofta, så jag tyckte det var bra att passa på när det var öppet. Eller nästan öppet. Vi fick vänta en stund innan de öppnade för dagen.

Anders-Pers har utökat sortimentet av varor

Det är fortsatt gemytligt i fikaboden men fokus har flyttat från fika till bod. De trevliga småborden är borta och ersatta med ett par större bord. Detta för att göra plats för en rymlig frysbox med lamm- och nötkött från en lokal producent. Jag har tyvärr tappat bort namnet, men när jag var på plats googlade jag fram gården och den såg ut som en mycket fin hälsingegård. Jag letade upp den för att se vilken typ av kor det rörde sig om. Jag börjar bli lite kinkig och vill helst ha fjällko eller Aberdeen Angus. Nu hittade jag ingen information om ras och eftersom frysen är full med gott kött från en anguskorsning som betat ute hela sitt liv provade jag inget.

Däremot köpte jag en hellinneduk. Man kan aldrig få för många dukar och det är inte ofta jag hittar storleken 90 gånger 90 cm. Nu var den inte till mig utan en present. Förutom shopping så fikade vi. Det var liksom därför vi var där. Vi hade åkt länge utan att få något fika eftersom vi startade så tidigt att flera av våra favoritcaféer inte öppnat.

Någon hälsingeostkaka gjord på fjällkomjölk fanns inte denna gång. Mackorna var bland de bättre jag ätit på sträckan. Till det drack vi kokkaffe (jag har ännu inte lärt mig uppskatta det) och åt varsin bulle eftersom vi möttes i dörren av den oemotståndliga doften av nybakade bullar.

chefstomaten
Senaste inläggen av chefstomaten (se alla)