Göteborgs bästa pizza hittar du på Brewers Beer Bar

Nyårsdagen lär vara den stora pizzaätardagen. Inte hos oss för vi ska äta Janssons frestelse. Vi betar oss nämligen sakta igenom de klassiska julrätterna. Lutfisken åt vi före jul och nu har turen kommit till Janssons. (Däremot på själva julafton utgick julbordet när jag plötsligt blev sugen på något helt annat. Eftersom jag lagade maten fick jag bestämma menyn).

 

2018 åt jag ovanligt mycket pizza

I mellandagarna bläddrade jag igenom årets bildskörd för att skriva en sammanfattning av året. När jag gjorde detta slog det mig hur ovanligt mycket pizza jag åt. Jag tuggade även i mig ett försvarligt antal hamburgare men de var i princip alla koncentrerade till Wales-resan. Pizzorna var mer utspridda över året. Jag åt bland annat en udda tjockbottnad pizza med färsk mango på Zanas i Linköping. Samt åtskilliga halva pizzor med ett dricksglas Nero d’Avola på Meno Male i Stockholm på väg hem från kontoret.

Brewers Beer Bar i Göteborg

Den mest innovativa, udda och spännande pizzorna har jag dock ätit på Brewers Beer Bar i Göteborg. Det finns två stycken, en på Magasinsgatan och en på Tredje långgatan. Om jag inte minns helt fel var en av ägarna tidigare inblandad i the Rover. Båda Brewers är trevligt inredda moderna ölhak. Jag brukar dock oftast köpa med mig pizzor hem till Biologen. Då kan man nämligen välja dryck själv. Ölen är lite väl innovativ för min smak med alltför stor andel suröl. Det är en ölstil jag inte förstår mig på överhuvudtaget.

Pizzor med namngivna ostar

Menyn på Brewers Beer Bar varierar. Det är alltid tunna surdegsbottnar och namngina ostar. Det vill säga det står aldrig ”ost” utan det är feta, mozzarella, parmigiano-reggiano eller pecorino. Jag har även ätit en pizza med ricotta. Den innehöll även rabarber och jordgubbar – en kombination som gav den efterrättskaraktär. Semitorkade körsbärstomater är bättre som pizzatopping men det är alltid kul med variation.

 Alla bilder är på pizzor från Brewers Beer Bar. 

chefstomaten
Senaste inläggen av chefstomaten (se alla)