Heaven 23:s specialitet är vin från Österrike

Jag var egentligen på väg hemåt men skulle bara byta några ord med Maria Unde Westerberg först. Efter fyra timmars minglande på betonggolv röstade fötterna på sittplats så vi åkte upp till Heaven 23 och kom dit precis när utsikten är som allra bäst: när himlen är blåaktig och gatlyktorna börjar lysa upp husen.

Jag längtade efter en god ale efter ett par glas med rött bag-in-box. Eventuellt börjar jag bli vinsnobb men kanske kan jag skylla öllängtan på att jag mötte ölbryggaren och ölboksförfattaren Peter Eronson på vägen.

Öllistan på Gothia Towers lämnade dock mycket övrigt att önska och när jag provsmakat Marias Riesling från Österrike bytte jag raskt dryck. De har specialiserat sig på Österrikiska viner på Heaven 23 och min princip är ju att i möjligaste mån hålla mig till specialiteterna på ett ställe.

Eftersom vinet enligt uppgift skulle passa särskilt bra till räkmackan blev det en sådan också. De serverades direkt utan den evighetslånga väntetid som gällde vid mitt senaste besök. De kröns numera med en klick löjrom – som hade kommit bättre till sin rätt om inte någon hade öst på hackad dill ovanpå!

255 riksdaler kostar mackan numera. Jag ska inte ens försöka räkna ut hur många böcker jag behöver sälja för att tjäna in de pengarna, men det är nog fler än vad jag säljer på hela mässan. Jag ser dock rätt glad ut ändå.

Bokmässan handlar för min del inte alls om bokförsäljning utan bara om nätverkande. Och jag hade ett par riktigt intressanta möten igår som gjorde mig på riktigt bra humör.

Nu ska jag återvända till mässan, det här var bara ett kort medan-jag-väntar-på-ventilationskille-blogginlägg. Har även burit grejer till en container på morgonen. Hade fått intryck av att den skulle vara här kl 09 och hade byggt ett litet torn med grejer tills dess men icke, den kommer först efter lunch.

chefstomaten