Hemma hos Edith i Funäsdalen

Hemma hos Edith är två tjejer, Ulrika och Veronica, som efter utbildning på Berghs driver en grafisk byrå i Funäsdalen mitt i ett café, ovanpå ett bageri. Så går det till i fjällen! Här gör man inte en sak, här är man diversearbetare.

För den kaffesugne är Hemma hos Edith ett litet, hemtrevligt och ganska varmt café (det är som sagt byggt ovanpå ett bageri). Det ligger vid p-platsen utanför Ica, bredvid det som tidigare var Dagmars och numera (tyvärr) är något helt annat.

Rättvisemärkt och kravodlat starkt kaffe serveras i små små gammeldags koppar – nostalgi! Bakverken kommer från bageriet under och jag vill verkligen slå ett slag för deras cheesecake med hallon. Jag hade en sådan som födelsedagstårta för ett par veckor sedan och den var kanske inte lika elegant som förra årets tjusiga chokladtårta från topp-konditoriet Cottards i Antibes, men den var lika god.

Är man i shoppingtagen så finns det ett urval med produkter på bokhyllorna varav en del är signerade Edith. Nya produkter tas fram i kontoret – ett skrivbord bredvid disken. Kolla in deras varor här.

Jag tycker det är kul med nya caféer och roligt med caféer med en helt egen profil. Lite mysigare väggar/golv och bekvämare stolar så skulle Edith bli en ny favorit.

chefstomaten