Inte ett frimärke ledigt på franska Rivieran

Alla är inte lika engagerade i OS som jag är (som lever med i både med– och motgångar). I förrgår skrev jag därför ”Ni som vill höra om annat än OS: Visste ni att Chirac, Sarkozy och Hollande alla tre semestrar i Sydfrankrike just nu (fast var för sig)? Slut på oväsentligheter, nu återgår jag till OS. Ska kenodragningen ge oss ett brons ikväll?

Jag tyckte jag var jättelustig, för vem farao bryr sig om var presidenter och expresidenter firar semester? Tydligen en hel del för igår publicerade DN en artikel om var bland andra Obama, Hollande och Merkel firar semester. Var och hur man semestrar är tydligen viktigt ur imagesynpunkt. Putin har tagit fasta på detta och satsar på aktiv semester med bar överkropp (något jag lovar att inte härma) medan Reinfeltd och många tyska politiker (ej Merkel) väljer att göra en insats för den grekiska ekonomin. Och Hollande gör som de flesta fransmän, semestrar i Sydfrankrike.

Antibes stränder fullpackade med semesterfirare

Det går inte att missa att det nu verkligen är högsäsong i Antibes. Igår kväll gick jag ner till stranden. Jag hade ju en plan att jag skulle gå dit regelbundet och med det hade jag nog tänkt mig tätare besök än en gång i veckan. Men diverse annat kom emellan. Hur som helst så var det en chock att komma dit. Det var knôkfullt. Jag gick ändå dit såpass sent att jag tänkte att nu skulle de flesta ha lämnat stranden för att äta middag. Icke. Det fanns inte en frimärksstor plätt att uppbringa. Jag stod och väntade tills jag såg två kvinnor som verkade packa ihop sina handdukar och då var jag snabbt där och snodde åt mig en plats. Lika snabbt hade jag en granne.

Det här med personlig zon har en helt annan innebörd än vad jag är van vid från svenska stränder. Det händer ofta att jag har tryckt ner min korg och handduk någonstans där jag nästan skäms för att jag lagt mig så nära nästa handduk. När jag återvänder från simturen så har det garanterat dykt upp en till handduk, mellan min och den jag tyckte jag lagt mig alltför nära.

Det är lika trångt i vattnet. Plage du Ponteil är en stor och långgrund strand så det finns mycket utrymme men igår kändes det som att simma runt i Valhalla i rusningstrafik. Fast med ännu sämre filsimning än vanligt. Efter att ha först fått en boll rakt i skallen och en stund senare boll med tillhörande fransman på axeln gav jag upp. Jag borde antagligen följa grannen Madame Gs exempel och simma före åtta på morgonen. Jag mötte henne idag igen när jag var på väg hem med min frukostcroissant (och kände mig inte alls onyttig och otränad, nejdå).

Hollande har minsann inte det här problemet, han semestrar nämligen i det franska officiella residenset Fort de Brégancon som ligger på en egen ö.

chefstomaten