Juan les Pins by night

Jag har läst i massor guideböcker att Juan les Pins är en nöjestät badort som är stendöd vintertid och lever upp sommartid, men det är en sak att läsa, en annan sak att uppleva.

Jag kvistade över på en visit igår kväll direkt efter att jag hade anlänt till Antibes (och egentligen var så trött att jag mest ville kollapsa). Vilken skillnad! I parken där gubbarna spelar boule höst och vår var det nu staket, rader av baja-major och stora läktare i väntan på jazzfestivalen som börjar om en vecka.

Uteserveringarna där det suttit enstaka gäster vid mina tidigare besök var nu fullsmockade av folk. Strandrestaurangerna som jag sett väckas till liv ur vinterdvala lyste av bjärta lyktor och på själva strandpromenaden var det full med stånd som sålde tingel-tangel. Vid midnatt, när jag begav mig hemåt, var de flesta affärer fortfarande öppna.

Bilderna är tagna på frihand (ej stativ) igår mellan 22 och midnatt med mitt kakobjektiv (sigma 30 mm f1.4).

chefstomaten