Julpromenader vid havet med hund

Årets jul firades i Halland med sedvanliga ingredienser (tomte, dopp i grytan och sill). Det som tar upp mest plats på minneskortet är dock några fina hundpromenader längs havet. Jag har under svåra våndor sorterat ut de bästa bilderna. Eftersom storkameran hade semester är alla tagna med mobilen. Jag går ut hårt med den bild som kan vara den allra bästa i skörden.

Regnskurar på julafton

På julafton hade vi flyt. Det duggade en aning när vi promenerade till tåget i Mölndal, sedan kom det någon skur på vägen mot Åsa men vi klarade oss torrskodda fram. Efter lunch var det uppehåll så jag tog en tur till badplatsen med hunden. Hade vi varit ute längre hade vi blivit dränkta, men istället fick jag chansen att ta en del bilder med dramatisk himmel. Som den här där solen blänker i den regnvåta vägbanan.

Hunden måste såklart också vara med på bild. Han var lite skeptisk till den här bryggan. Han har en poäng så vi skippade den.

Men se, här tittade det fram en trött tomte. Jag har ett förslag till årets julklapp 2015. Glöm aktivitetsarmband och råjuicecentrifuger. Vad alla behöver är en störsändare som gör att alla leksaker med ljud (typ brandbilar) är tysta innan alla vuxna fått i sig minst två koppar kaffe på morgonen.

Klarblå himmel på juldagen

Juldagen grydde utan ett enda moln på himlen. Hur fint som helst. Något jag såklart försökte fånga på bild.

Vintersolen förstärker alla färger så lavarna på stenarna lyser extra färgglada.

Eftersom det regnat ordentligt på julafton och sedan frusit var jag först tveksam till att knalla ner på klipporna, skulle de vara ishala? Det visade sig att det bara var här och där som det var isigt och däremellan gick det bra att gå.

Här försöker jag mig på någon form av konstnärligt foto. Solen gav vassen en varmgul färg som jag ville fånga tillsammans med hundsiluett, solglitter i den frusna pölen och havet. Samtidigt. Något som var tekniskt rent omöjligt.

Iskristaller på tång.

Friska promenader tarva dessa tillbehör.

Solnedgången på juldagen lovade att bli magisk så hunden fick gå ut på klipporna en gång till.

Bra hund reder sig själv och kan bära sitt eget koppel.

Idén var att du skulle bära på kopplet, inte släppa det så fort det dök upp en intressant doft.

Hur många fotografer behövs för att fota en hund? (Se skuggorna).

De här gässen har lärt sig att flyga i ett V. De kanske kan hålla kurs?

De här hade inte lärt sig något om ordning.

Isande vind annandag jul

Annandagen hade havet börjat frysa på.  Vi borde anat ugglor i mossen men termometern visade runt nollan, inte kunde det vara särskilt kallt?

När vi nådde havet och skulle börja dagens klippromenad slog vinden emot oss. Brrr! Det var omöjligt att gå med den mot sig med de kläder vi hade på oss. Vi fick vända och dra oss in bland planteringarna istället.

Under natten hade iskristallerna i småpölarna hunnit vuxit till sig.

Det blåste och var rätt kallt även den väg vi gick.

Tack kompis för alla promenaderna du drog ut mig på!

chefstomaten
Senaste inläggen av chefstomaten (se alla)