Konstkurs uppe vid fyren La Garoupe

Igår när jag kom uppångande till fyren så stod det fullt med stafflier i den lilla parken utanför kyrkan. Jag tror det var en konstkurs som var på utflykt för de gick runt och jämförde och diskuterade varandras tavlor. Ljuset på franska Rivieran har ju inspirerat många konstnärer och det kryllar av informationstavlor som visar vilka konstverk som skapats på olika platser. Dessa är betydligt roligare att spana på än konstnärsmuseerna tycker jag.

Det var betydligt tyngre att knata upp till fyren igår än sist jag gick, antingen för att solen har återvänt eller för att förra turen satt kvar i benen. Den dagliga promenaden samt morgonturen till bagaren för att handla en färsk croissant är dagens enda pauser. Jag har nämligen fått riktig fart i mitt skrivande. Min kollega skrev igår att mina senaste texter andas en lätthet och det känns rätt att passa på och utnyttja detta medan det varar! (Läs: jag tror inte lättheten skulle bestå om jag återgick till dagligt umgänge med grävskopor).

chefstomaten
Senaste inläggen av chefstomaten (se alla)