Bästa tomaterna på Marché Provençal i Antibes

Egentligen är jag en ganska lätt-tillfredsställd själ. Om jag bara får mina baguetter rykande färska så att de fortfarande är varma och min dagliga tomatsallad (när det är säsong för färska tomater) så är jag rätt nöjd med livet. Jag borde kanske även lägga till mitt morgonkaffe och tid för långa promenader med kameran på listan. Sedan drömmer jag i och för sig om att en ny finhund ska flytta in. Men totalt sett är det väl inte alltför höga krav?


När det gäller tomaterna så är de allra bästa de egenodlade, men det är ju inte alltid som det blir några som mognar. Näst bäst är att handla tomater på Marché Provençal. Och de bästa tomaterna säljs i det här ståndet i mittengången på den övre halvan av matmarknaden. Bästa sorten är de ovala som är gul och rödstrimmiga.


Jag har skrivit många hyllningar om Antibes matmarknad genom åren av olika längd. Om jag får säga det själv så blir fotona bättre och bättre. Texterna lägger jag kanske inte lika mycket tid på längre. Jag har så många webbsajter att hålla liv i och så försöker jag ju faktiskt att skriva lite på mina böcker också mellan varven. Just Antibes-boken var det länge sedan jag rörde men jag tänker att publiceringen av det här inlägget ska påminna mig om manuset.

Vill du läsa mer om Marché Provençal så klicka på taggen Marché Provençal.

chefstomaten