Norrgårds holme i Mjölby

Mjölby ligger bra till för ett fikastopp emellan Göteborg och Stockholm. Vid rondellen med en potatis i mitten ligger hamburgerställena på rad. Det ena lockar med vettiga hamburgare och det andra med hyfsat kaffe. Den rätta avfarten ligger en bra bit utanför Mjölby. Vid min senaste resa så var jag för ivrig och körde av för tidigt. Det gjorde att jag efter en del kringelikrok hamnade mitt i Mjölby. Mitt norra öga skådade ett kyrktorn som jag ville fotografera och pansarkryssaren parkerades utanför en begravningsbyrå. Dagens maffiga träd stötte jag på när jag körde fel. Skulle egentligen hålla mig på motorvägen och bara göra korta stopp. Istället blev det research till ett av mina mer hemliga bokprojekt (det vill säga sedan senaste layoutbytet på min blogg kan man inte hitta den i menyn längre). #Norrgårdsholme #mjölby #mellangöreborgochstockholm #DagensTräd #Östergötland

Raskt upptäckte jag att jag parkerat precis vid vatten med forsar och annan intressant verksamhet (bilden längst ner på sidan om vattenkraft har jag bidragit med). Jag följde Svartån och hamnade ute på Norrgårds holme. Där hittade ett vandrarhem som jag efteråt hört ska vara trevligt och en lång rad med äldre träbyggnader varav de flesta har flyttats dit. Samt ett magnifikt träd som passade för #DagensTräd.

Vid det laget var jag rejält hungrig och vände snabbt mot Wienerbageriet. Lokalen utlovade klassiskt konditorimys men den tacopaj som landade på mitt bord fick mig att längta till hamburgerställena som i jämförelse är kulinariska höjdare. På vägen ut mot motorvägen igen körde jag förbi ett annat café på en holme i Svartån. Det ska jag prova nästa gång. För Mjölby är absolut värt fler besök.

chefstomaten