Nytt och fräscht: Lilla Spinneriet i Lindome

Heter ett ställe Spinneriet så förpliktigar det eftersom ett av mina favoritfik heter så. Det ligger i Kinna och jag var helt övertygad om att jag hade skrivit om det här på Tomatsallad men det verkar inte så [edit: det heter Skrädderiet]. Lilla Spinneriet ligger i Lindome och öppnade i februari i år. Orsaken till att jag hittade denna pärla var att jag åkte vilse med hjälp av Google Maps och vägbeskrivningen ”åk dit alla bilar är”. Det ställe jag egentligen var på väg till var Gödebergs gård som ligger ett pilskott bort, förutsatt att man tar av på rätt väg (rätt väg kan anas i kanten på bilden nedan).

Kombinera gärna med Gödebergs gård

Gödebergs gård hade jag hört skulle vara ett bra ställe att åka till om man ville handla kött av bra kvalitet. Ryktet talade sanning och är väl spritt. Gårdsbutiken är trots väl tilltagna mått något av en sardinburksupplevelse. Det är också en ordentlig ruljans. En man var fullt sysselsatt bara med att skära upp kotletter och karré och fylla på dessa i disken medan en smärre armé skar upp biffar med och utan kappa efter kundernas önskemål. Som ni hör hittade jag till Gödebergs gård så småningom. Jag har faktiskt varit där mer än en gång. Jag har även åkt tillbaka för att prova Lilla Spinneriet.

Fräsch vårbuffé under storhelg

Normalt serverar Lilla Spinneriet eleganta luncher men under vårens storhelger bytte de till vårbuffé. Det råkade passa mig att åka dit Kristi Himmelfärdstorsdagen då det var vårbuffe. De öppnade tolv, vi kom dit två personer kvart över och fick de sista platserna inomhus med instruktioner att vi bara kunde sitta där i nittio minuter för därefter var det bokat. Lilla Spinneriet är med andra ord poppis, vilket jag förstår.

Halva huset är en tegelbyggnad med atmosfär och den andra halvan är en stor ljus glasbyggnad. Utsikten över en öde fabrik, en del bygggrejer och diverse bråte är väl inte helt optimal men man ser desto hellre på sitt sällskap, i den inbjudande lokalen eller varför inte på tallriken.

Buffén var inte byggd på dyrbara råvaror men alla rätter hade den lilla touchen som gör den speciell. Laxen var exempelvis rödbetsgravad och kålsalladen piffad med rabarber och granatäpple. Buffén kostade 245 kronor utan dryck eller 295 med ett glas bubbel. Då ingick också kaffe och goda efterrätter.

PS! Gillar man inredning kan man istället för köttinköp kombinera sin lunch med ett besök i den större tegelbyggnaden som ligger bredvid Lilla Spinneriet. Den heter Spinneriet och där finns en stor inredningsbutik.

chefstomaten