Rosé till lunch
När Bengt-Göran Kronstram i DN listar sommarens bästa roséviner är flera av favoriterna sydfranska: från Bandol, Tavel och Côtes de Provence. Kul tycker jag och firade med ett glas rosé till lunchen. Kycklingsallad är precis sådan mat där sydfranska roséviner kommer till sin rätt. Vinerna och maten har utvecklats genom sekler så det passar varandra. Roséviner är ingen modeföreteelse i södra Frankrike. Det är helt enkelt för varmt för bra vita viner så här har alltid tillverkats rosé.
Senaste inläggen av chefstomaten (se alla)
- Klippor med ovanlig gnejs en höjdare på kuststigen på Hönö - fredag 6 september 2024
- Dags omvärdera Toulon – delar av flottstaden värd ett besök - torsdag 22 augusti 2024
- Café Tarte Tatin – franska fläktar mitt emot sörmländska Tureholms slott - fredag 9 augusti 2024
Last updated on maj 8th, 2020 at 04:22 e m