Toppenmat på Le Grand Large

Menade hon verkligen den restaurangen? Det var min första tanke när jag hittade Le Grand Larges webbsajt. På bilderna utifrån såg det ut som en övergiven barack som blivit kvar sedan 1970-talet. Kunde detta tilltala samma kvinna som förra sommaren tog med mig på mysiga La Cave i Tourrettes?

Japp, visade det sig när jag sent om sider hittat dit (jag måste verkligen vara utarbetad när jag kan glömma bort att buss 200 inte går bord de mer efter marinan i Villeneuve-Loubet, något som gjorde att jag gick gå sista biten i småregn).

Mysfaktorn var kanske inte så hög vid första anblicken, trädgården är möblerad med plaststolar men man sitter praktiskt taget med fötterna i Medelhavet. Nu spelade inredningen snart ingen roll. Det här är en familjerestaurang där de verkligen månar om sina gäster. Vi ville sitta ute trots halv kuling och låga moln. De dukade därför upp åt oss i det minst vinddrabbade hörnet av trädgården och försåg oss med en stor parasoll (som jag under delar av middagen satt och höll i för att den inte skulle blåsa bort).

Galet bra mat på en restaurang som utifrån ser ut som en korsning mellan husvagn och container från 1960-talet. På tallriken #rouget dvs #rödbarb med en klick citronrisotto, persiljesmör, friterad och fylld #squashblomma och en #tomatfarcis Bordsbokning behövs. #legrandlarge #VilleneuveLoubet #RuntAntibes #MittNice

Regionens mat när den är som bäst

Le Grand Large har en meny med tre förrätter, tre varmrätter och så efterrätter. Om jag minns rätt kostade menyn €31 (jag blev bjuden på lunchen och tittade inte så noga). Deras specialitet är fisk och paëlla. Gillar man musslor är nog paëllan en höjdare för den såg ut att innehålla rikligt med sådant. Själv föredrog jag en italiensk charktallrik till förrätt och fiskrätten till huvudrätt. Det är den senare som syns på bilden. Jag måste nog uppehålla mig vid den en stund för det var så många smaker. Om vi börjar uppifrån till vänster har vi en friterad fylld squashblomma. Vet inte riktigt vad fyllningen var för något men den var mycket god och den smakade inte som fyllningen i tomaten som drog mer åt vitlökshållet. Det är just nu högsäsong för squashblommor och farcis så det var roligt att de var med. Sedan har vi de små röda fiskarna i sitt persiljesmör. Fisken är rouget eller rödbarb. Ingenting jag ätit förr men värd att hålla utkik efter. Ser du den lilla klicken svamprisotto? Den hade en tydlig touch av citron som passade perfekt till fisken. Till slut har vi salladen i en senapsvinägrette. Den åt jag upp först innan den blåste iväg.

Efter denna symfoni av goda smaker fanns det bara en passande efterrätt, café gourmand det vill säga en kopp kaffe och tre små portioner av dagens efterrätter. Även om de verkade missa biten med att det skulle vara mindre portioner.

Hitta till Le Grand Large

Som om inte maten vore nog så har de en restauranghund. Bordsbokning behövs nästan jämnt på denna lunchrestaurang som ligger i Villeneuve Loubet precis där Loup rinner ut. Parkeringsplatser finns utanför. Den som inte har bil kan ta buss eller tåg till Villeneuve-Loubet marina och gå strandpromenaden. Jag gjorde det tillbaka och det var en trevlig avslutning på en god lunch.

11386538_882234328478703_1432692565_n
PS! Beklagar bristen på bilder. Jag tog givetvis många men har problem med att ladda upp dem på sajten för närvarande.

chefstomaten