Kameratest på slingriga D6 i Gorges du Loup

Hur snabbt är det nya kamerahuset? Jo om man sätter på ett långsamt objektiv och försöker fota genom bilfönstret när bilen framförs (av annan förare) på en slingrig väg så blir bilderna rätt suddiga. Den första bilden är förvisso inte tagen genom bilfönstret, utan med fönstret nerrullat och kameran utanför bilen. Sidospegeln kan anas i nederkant av bilden.

Alla tre bilderna är från Gorges du Loup eller vargklyftan. Den här ovanför är tagen ganska högt upp, innan det blir riktigt brant och slingrigt. Möjligen heter vägen fortfarande D3 här uppe.

Nästa är tagen på väg D6 upp från Pont du Loup. Den är fotad med makrot. Det är ett utmärkt objektiv men det blir bara konstigt när inget av själva tunneln kom med utan bara en vägg.

Den tredje bilden är tagen på nervägen på det ställe där D6 byter sida i vargklyftan. Det är 50 mm-objektivet som varit framme. Ingen av bilderna gör dalgången rättvisa. Och på ingen syns det lilla vattenfall som rinner precis vid vägen. Det krävs nästan takfönster för att man ska kunna se det. Det finns ett annat vattenfall som man kan besöka Saut de Loup (mina bilder från tidigare besök i vattenfallet i vargklyftan).

Ingen av dessa tre bilder kvalar in bland mina bättre av klyftan. Den bild från Vargklyftan som är med i Mitt Nice är tagen från en liten parkeringsplats. Där kunde vi dock ej stanna för den var mer än knökfull. Ett gäng herrar höll på och tråcklade sig in i våtdräkter. Vet ej om de skulle klättra i vattenfallet (där hängde ett rep) eller vad som var planen.

chefstomaten
Senaste inläggen av chefstomaten (se alla)