Vad tar du med dig om hotellet brinner?

Va, ringer väckarklockan redan? Stööööön. Var är jag förresten? Det där är inte väckarklockan, det låter från dörren. Jag är på ett hotell. Det är ju ett BRANDLARM!!!!

Vad tar DU med dig från hotellrummet om det brinner och du väcks mitt i natten av brandlarmet? Vad är det som är allra viktigast och du inte vill mista?

Jag tog kameran och fotoarkivet.

Sedan hoppade jag rakt ner i de ytterkläder som var närmast vilket var dunjacka, täckkjol och ett par gympadojor. Fick varken på mig bh, strumpor eller byxor innan jag hastade ut. I mitt yrvakna tillstånd knallade jag dessutom iväg rakt mot huvudtrappan istället för att följa utrymningsskyltarna som pekade åt andra hållet.

Min klädsel var ändå ett under av värme i förhållande till den man som sprungit rakt ut från andra våningen i bara kalsongerna. Visserligen hade han ett ståtligt skägg men det var fjorton minusgrader i Umeå den natten.

Min kollega, som har varit med om många falsklarm – samt ett par hotellbränder – gick på toa och pälsade på sig ordentligt innan han lämnade sitt hotellrum. Han tog också med sig mobiltelefon och allt annat som skulle kunna vara användbart om det skulle dröja innan han kom in på rummet igen.

Vi var alla tacksamma när brandlarmet visade sig vara falsklarm och vi kunde återvända till våra rum. Teorin vid frukosten var att det var byggjobbare som arbetade på grannfastigheten som drog igång larmet. De som bodde i annan del av hotellet än vad jag gjorde hade hört och sett dem. Detta ökade i så fall inte min förtjusning för den branschen.

Frukosten däremot är värd att hylla. Särskilt brödet från Kulturbageriet. Reser man inte till Umeå av något annat skäl så kan man göra det för att besöka Kulturbageriet. Stora hotellet är också värt ett besök. Det ser inte ut som alla andra hotell utan har någon form av genomgående sjömanstema för att uppmärksamma att hotellet ligger precis där det en gång i tiden var hamn. Det är mörkt, murrigt och så kitchigt att det blir coolt.

Någon som vill bidra med sina brandlarmshistorier eller ha förslag på vad du skulle ta med dig om hotellet brinner?

chefstomaten
Senaste inläggen av chefstomaten (se alla)