15 augusti – Jungfru Marie himmelsfärd

Idag är det dags för ännu en religiös helgdag i Frankrike, nämligen Jungfru Marie himmelsfärd (Assumptio Mariae). En helt igenom katolsk och ortodox högtid. Verkar det inte som om katolikerna har fler röda dagar än protestanter? Luther har mycket att svara för i så fall!

Till skillnad från de religiösa och civila högtiderna som var i början av våren håller dock matbutikerna öppet denna gång. Däremot är det café där jag brukar köpa min morgoncroissant stängt.

Jag firar dagen genom att jag i morse handlade mig en chokladbakelse av något slag. Det är en minivariant för €0,95 och den kan såklart inte mäta sig med Fort Carré från Cottard, men det kändes ändå lite festlig på något sätt att komma hem efter morgonshoppingen med ett litet bakelsepaket och en påse ruccola i nyporna (jag stack också in näsan hos Intermarchén).

Chokladbakelsen åt jag på balkongen till förmiddagsfikat och trots att jag bar ut den i sista stund hann den nästan smälta bort innan jag fotograferat den. Och då nöjde jag mig med två bilder!

chefstomaten