5 bästa stränderna i Antibes

antibes-07

1 Plage du Ponteil

Ponteil är en rymlig sandstrand med trevlig utsikt över vieil Antibes. Förstaplatsen meriteras framförallt av läget, detta är närmaste stranden från stora delar av Antibes. Det finns dessutom parkering och strandpromenad. För den som vill ha förfriskningar finns den lilla snackbaren le Poisedon i ena änden eller den utmärkta strandrestaurangen Royal Beach i den andra.

Bredvid Ponteil ligger Plage de la Salis (det är bara lite båtuthyrning och en toalett emellan, samt en liten stenstrand där nedanstående bild är tagen).

kristina-svensson-reseguider-1628

2 Plage de la Garoupe

Till Garoupe beger man sig när man vill byta utsikt från gamla stans murar till grönskande miljardärsvillor på Cap d’Antibes. Ett dopp i den här söta bukten är alltid rätt. Här finns dessutom solstolar till uthyrning för den som gillar det. Två bra restauranger sörjer för välbefinnandet. Det finns en del parkeringsplatser i anslutning till stranden samt en fin promenad. I den lilla snackbaren med rödvitarandiga markiser serveras utmärkt kaffe.

Uppdatering 2015: Snackbaren är numera mer restaurang med solstolar men kaffet är fortfarande utmärkt.

3 Stränderna i Juan les Pins

Juan les Pins är en klassisk badort med strandrestauranger, strandbarer och butiker som säljer allt du behöver för en dag i en solstol på stranden. Hit kan man söka sig för variation eller för att undkomma manetplågan. Juan les pins och Antibes ligger nämligen i olika vindriktning, är det maneter på ena stället, är chansen är stor att det är manetfritt på andra sidan. I Juan les Pins finns massor av privata stränder med olika priser och inriktningar.

4 Plage des Ondes

cap-dantibes-10

Klaraste vattnet och vackraste miljön gör Plage des Ondes till min absoluta favoritstrand. Att den ändå kommer såpass långt ner i den här listan beror på att den är pyssligt att ta sig till. En timmes stekhet promenad, vespa eller cykel.

Tillägg 2015: Jag har nu lärt mig hur man går dit rakaste vägen och tar buss en bit av vägen hem.

5 Plage de la Gravette

Mitt i gamla stan ligger denna lilla strand inramad av höga murar. Perfekt för ett snabbt dopp under shoppingturen. Jag rekommenderar dock badskor på fötterna då glasbitar förekommer.

Förutom dessa stränder, som alla är försedda med dusch finns det en massa små stränder, klippor och badstegar utspridda längs kusten. Exempelvis Pointe Bacon, ett ställe jag aldrig badat på själv men miljön är vacker och den har en alldeles egen busshållplats precis ovanför (dock går det för närvarande inga bussar till den hållplatsen). Eller den lilla stranden gömd bakom murarna längs hamnen.

antibes-26

Edit maj 2013: Jag var lite snål med bilderna tycker jag så jag har lagt till några. Jag har också skrivit en lista med 5 trevliga vandringar.

Edit dec 2015: Jag la till några kommentarer i texten.

Edit jan 2018: Jag blev lite less på de gamla bilderna och bytte till några som jag hade nära till hands. Bilden som illustrerar Plage de Ondes är tagen några hundra meter från stranden men bilden är finare än den som låg där innan.

7 Comments for “5 bästa stränderna i Antibes”

Erika

says:

Vilka av de här är sandstrand?

says:

Allihop är sandstränder.

josefine

says:

Hej, såg att inlägget var gammalt men undrar om du kan rekommendera ett hotell i anslutning till ngn av stränderna? Inte mer än 1500 per natt gärna runt 1000. Gör inget om det är en lägenhet bara det är nära till stranden då vi har en 3 åring o vill inte gå för långt.
Tack på förhand
josefine zeb_6@hotmail.com

says:

Hej Josefine,
Å jag önskar att jag hade något bra tips men det jag hade (ett litet, billigt, svenskdrivet hotell precis vid stranden som dessutom hade en fin historia då det var där Evert Taube brukade bo) har tyvärr upphört :-(.

josefine

says:

Ok inte mkt att göra. Men var är bäst att hitta boende någonstans om man vill bo nära stranden? nära hamnen eller ute på udden eller mer mot Nice?

says:

Det finns två små stränder nära hamnen, en med sten och en med sand. De stora sandstränderna ligger dock mellan Antibes och Cap d’Antibes. Längs med strandpromenaden finns många stora hus byggda med lägenheter. Google maps kallar området för Le Salis men jag har för mig att i verkligheten heter det något annat – men vad kan jag just nu inte alls komma på.

Åt Nice-hållet skulle jag undvika om jag har en treåring som ressällskap. Det är nära pub-kvarteren men längre till stranden.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.