Årets titlar i monter C04:40 på Bokmässan

Alldeles strax slår årets Bokmässa upp portarna. När jag rullade in i mässhallen igår med en kundvagn med böcker så fick jag plötsligt lust att gå dit. Jag såg fram emot branschfesten och blev nyfiken på att se hur montrarna som byggdes skulle bli när de blev klara.

Annars har jag verkligen inte sett fram emot mässan utan det har mer varit något jag skjutit framför mig. Men nu när mässan är här ser jag verkligen fram emot att gå dit. Jag hoppas att träffa riktigt många läsare för det är inte så ofta jag gör det.

Kom gärna förbi och säg hej på söndagen

Sommarens två titlar är på plats i monter C04:40, hos Bulls Graphics som vi anlitat för att trycka dem. De skyltar med annat torsdag-fredag men med tre böcker under helgen. Vill ni hälsa på mig, kom förbi söndag. Lördag är jag nämligen med mina böcker på hemvändardag i Öxabäck. Det ska bli intressant att se vad intresset för böckerna är störst. Hela mitt schema finns här.

Smultronställen mellan Göteborg och Stockholm är en tungviktare på Bokmässan.

Utmaningen vi har är att få fram vad det är för böcker. Jag tror till exempel att Smultronställen är en utmärkt present till alla som gillar vackra böcker. Det är kanske en fördel om man är intresserad av kulturhistoria och reser man emellanåt i Sverige är det ett plus. Men det är inte en reseguide. I så fall hade den inte varit en stor inbunden bok utan varit liten och smidig. Ungefär i samma format som Rivieran inom räckhåll.

För Rivieran inom räckhåll behöver vi få fram att en tredjedel av boken handlar om olika resvägar genom Europa för att komma till Rivieran. Men att stora delar av boken handlar om att använda tåg för att resa runt på Rivieran – oavsett om man flög eller körde bil för att komma dit.

chefstomaten