Bevaka sommarens två reseböcker!

Det är dags att presentera sommarens två godingar som du nu kan bevaka hos Bokus. Det går givetvis också utmärkt att gå till din lokala bokhandel och be dem beställa hem ett exemplar, eller varför inte tre (eller tio). Vill du gå direkt till beställning kommer direktlänkarna till Bokus här: Rivieran inom räckhåll respektive Smultronställen mellan Göteborg och Stockholm.

Den ena är en smidig reseguide att ta med sig på tågluffen till franska rivieran, den andra en praktfull kaffebordsbok för den som reser landvägen mellan Sveriges två största städer. Båda är rikt illustrerade med mina foton. Den ena har jag också skrivit alla texter till, i den andra står Maria Unde Westerberg för tågexpertisen.

Smultronställen mellan Göteborg och Stockholm

Detta är en perfekt presentbok som kommer inspirera läsaren att vika av från väg 40 och E4:an. Den funkar som vägvisare för den som kör raka spåret och vill ha en god kaffe, men den är ännu bättre för dig som semestrar på hemmaplan.

Boken är fullspäckad med tips på gårdsbutiker, mysiga kaffestugor och vackra platser. Jag lyfter också fram entreprenörerna som skapar landskapet som du reser genom. Dessutom har jag petat in en del geologi och kulturhistoria där det passar.

Detta är ett av mina hjärteprojekt, ett av de manus jag jobbat med i många år och äntligen är på gång efter sjutusen förseningar. Det är lite läskigt för det är en rejäl investering att trycka den här typen av bok. Jag skulle inte vågat mig på det utan all pepp och alla tips jag fått genom åren från er som följt sidan.

Medan du väntar på att boken ska komma, botanisera bland alla texter från resercharbetet. Vill du beställa Smultronställen mellan Göteborg och Stockholm från din lokala bokhandlare, ta med ISBN 9789198031546.

Rivieran inom räckhåll – med tåg till de bästa upplevelserna i södra Frankrike

Plötsligt ska alla åka tåg. Det är tågartiklar precis överallt. Tomatsallad var ganska tidigt ute, det beror på att jag ville besvara en fråga från en flygrädd läsare av min reseguide Mitt Nice. Jag bad Maria Unde Westerberg skriva ett gästblogginlägg och resten är historia.

Tack vare blogginlägget På räls till Rivieran – 5 tips för dig som vill skippa flyget blev Maria tillfrågad om en intervju i dagens SvD. (Om några av bilderna i artikeln känns bekanta beror det på att jag har lånat ut foton).

En annan effekt av artikeln är att vi gav oss ut på tågluff i april. Våra rapporter därifrån väckte sådant intresse att vi satte ihop dem till en bok och kompletterade med information från andra resor. Mina bilder och Marias erfarenhet av tågresor, vad kan gå fel?

Vi har verkligen pressat hårt för att få ut denna bok inför sommarsemestrarna. Läs mer om Rivieran inom räckhåll eller kom på releasefest i Stockholm, på Gamla stans bokhandel 17 juni 2019. Rivieran inom räckhåll har ISBN 9789151911977.

Ett stort tack på förhand säger jag till alla som bevakar och förbeställer. Nu ska vi fixa det sista på böckerna. Rivieran inom räckhåll ska till tryck på måndag och mycket återstår fortfarande. För Smultronställen väntar jag på provtryck av bilder och stordåd av Anneli Pettersson som står för formgivningen. Nya smakprov ur någon av böckerna kommer förhoppningsvis nästa vecka. Alla som prenumererar på resenotiser får ett mejl när jag publicerat nästa reportage.

chefstomaten