Lätt att bli mätt i Östersund

I ett försök att återgå till vanliga bloggvanor igen har jag samlat ihop ett antal bilder från Östersund. De hänger inte direkt ihop, det ligger ingen bakgrundsresearch bakom eller någon ambition att berätta något unikt. Utan det är helt enkelt några bilder från veckan som gick. Håll till godo!

Chark och ostbricka på Clarion 155 kr samt en lokal apa för 95 kr. Detta satt som en smäck när jag och kollegan kom upp vid nio-tiden.

Jag var i Östersund med jobbet och bodde på Clarion Grand i tre nätter. Sköna sängar och bra frukost men jag vill ju helst ha kaffe på rummet så att jag kan dricka kaffe i ottan iklädd pyjamas, inte vänta till halv sju när de öppnar frukosten.

Utsikten från eHälsocentrums lokaler.

Vi höll till på eHälsocentrum som ligger mitt i centrum. Jag har varit där förut, under ett annat uppdrag och gillar idén och folket som jobbar där. Mitt intryck ändrades inte. Lunchen första dagen blev pizza. Det låter andefattigt men det finns pizzor och det finns pizzor.

En riktigt bra tonfiskpizza fick jag på Vezzo. Det är som Vapiano sa den som rekommenderade oss att gå dit. Jag tycker inte det betyget var rättvist, Vezzos pizza var bättre än Vapiano även om konceptet var detsamma.

Blåsigt krävde ny mössa

Eftersom jag maratonredigerat bok fram till avfärd var jag lite vimmelkantig och glömde en del packning. Att jag missat mössa visade sig snabbt vara dåligt så jag kilade ut på stan och köpte en ny.

Min nya mössa är en tunn yllekreation.

Det finns rätt många butiker inne i Östersund. Jag vet inte om det betyder att lokalbefolkningen värnar sin handel eller om det varit ännu fler förut. Jag passerade bland annat bokhandel, galleri och flera andra skyltfönster som lockade. Kruxet var att de flesta stänger kl 17 vilket är svårt kombinera med konferens.

Björkarna var fortfarande gula (vilket de inte var när jag kom ner till Göteborg) men det yrde runt löv i blåsten.
Solen gick ner tidigt men jag hann fota lite på väg till och från grejer. Allt är ju nära i Östersund.

Norra station ett fynd för den som gillar kaffe

Ett ställe som var öppet och där jag hann in var Norra station. Jag tänkte bara svepa en espresso men råkade i samspråk med en trevlig lärare (sa jag att folk är trevliga i Östersund?). Kaffet var utmärkt, från ett litet rosteri och gjort med omsorg.

Lokalen var fullsatt eftersom de skulle bli litteraturkväll. Det såg ju hur mysigt ut som helst men jag kunde inte stanna för jag hade bjudit in alla kunder som kommit tidigt att göra mig sällskap över en middag.

Dalwhinnie, Gamla teatern och Jazzköket

Tre till ställen jag kan rekommendera är Delwhinnie, Gamla teatern och Jazzköket. Vi hade catering från Jazzköket och åt middag på de andra två. Vällagad mat och trevlig personal på alla tre ställena.

På Dalwhinnie hade alla maträtter en rekommenderad whiskey. Vi skippade dock dem och höll oss till vin eller öl.

Detta är nöd-efterrätten på gamla teatern. Pannacottan vi skulle haft hade blivit utsatt för eventuellt glassplitter. Då var det säkrare att byta rätt.

På Gamla teatern fick vi också musik-quiz. Jag var skeptiskt i förväg men det var riktigt trevligt. Mitt bidrag till mitt lag var att tvärsäkert säga att Stina Nilsson är den svenska som har flest segrar i världscupen. (Jag tror vi blev sist).

Revsunds bryggeri klår Jämtlands

Jag hann med att testa ett antal öl under de här dagarna och jag blev gladare av de från Revsunds bryggeri än de från Jämtlands. Däremot så utfärdar jag en liten varning för Revsunds Habanero-öl. Det är visserligen exakt vad de utger den för att vara, en IPA som de knökat ner chili i. Det är bara det att dessa råvaror gör sig bättre var för sig.

Nattåget fullbokat och flyg inställt

När jag åkte upp till Östersund liftade jag med en kollega och tänkte att jag kan åka samma väg hem. Men han skulle inte tillbaka till Stockholm. Jag såg att nattågets tider inte var helt fel och försökte boka en sovkupé hem till Göteborg. Fick upp tekniskt fel, vilket är SJ-slang för att det är fullbokat och bara finns herr-sovplatser kvar.

Längtan efter fjällen blir ju ganska akut när man ser den här vyn!

Därför blev det flyg. Flyget blev inställt och jag blev ombokad på jättesent plan. Den manliga kollegan däremot blev bokad på flyget efter. Ett samtal senare var jag också bokad på samma flyg – men det gick inte att checka in. Jag kom hem till slut!

Vill du ha mer tips på Österund, spana in Lilla Saluhallen på Prästgatan.

chefstomaten
Senaste inläggen av chefstomaten (se alla)

Last updated on november 18th, 2019 at 12:30 e m