Närmaste grönska från centrala Antibes

Igår blev det ingen längre utflykt utan dagens promenad togs på mer närliggande område, Cap d’Antibes. Cap d’Antibes är miljardärernas gröna lummiga halvö. Där finns ett antal pärlor gömda bland alla förbuds- och privatskyltar. Mellan den lilla Port de La Salis och fyren finns ett grönområde som är så bortglömt att det inte ens finns utsatt på turistkartan. Men i min vandringskarta finns det med och kallas Notre-Dame de Bon Port (eller så är det något annat i närheten som kallas så). Parken ligger gömd bakom höga vittrade murar men här och där finns det öppningar. Inga skyltar talar om att det är en park eller att det är fri entré. Det har jag listat ut pga av frånvaron av tre meter höga spetsiga stängsel och skällande hundar :-).

Få verkar dock hitta hit, på mina strövtåg har jag bara mött grå ekorrar. Håller man stadigt uppåt så kommer man upp till fyren, Phare de la Garoupe. Därifrån är utsikten fantastisk under soliga vinterdagar, Medelhavet åt tre håll, snötäckta alper och stora delar av Rivieran. Igår såg jag däremot inte så långt. Regnmolnen verkar ha parkerat sig här över Rivieran.

På eftermiddagen blev det därför en bilutflykt. Åkte över till Cannes och kikade på alla byggnationer inför filmfestivalen. Hela stranden verkar bli en enda stor tältstad. Undrar om de började bygga efter blåsten häromdagen eller om allt blåste ner?

Uppdatering 30 mars 2011: Jag har gått ganska många gånger i parken nu och den är alltid övergiven. Vilket är lite konstigt eftersom Chemin de Calvaire, ett måste för alla turister, går precis bredvid. Jag går helst inte i parken själv utan hund.

Uppdatering januari 2023: Jag har bloggat om mysteriet med cirkeln i Bois de la Garoupe

chefstomaten

Last updated on januari 12th, 2023 at 08:58 f m