Samtidigt blommar mimosan i södra Frankrike

Medan jag ligger nedbäddad i fjällen och surar över att förkylningen tagit om (eller att jag åkt på förkylning nummer två) dyker det upp ett riktigt vårtecken i inkorgen.

M och Kocken har varit ute på mimosaspaning. Den här bilden på gulblommande buskar tror jag är tagen vid Tanneron. Det är förvisso silverakacia, som inte tillhör mimosasläktet. Jag redde ut det där häromåret i texten mimosan är här.

Jag har visst skrivit om detta vårtecken flera gånger tidigare. När mimosan blommar är det dags att städa altanen och plocka fram utemöblerna. Nu är våren på gång.

Något jag inte skrivit om, men har fått frågor om är att åka tåg till franska Rivieran. Jag kan glädja alla som undrar att jag har kallat in en expert på ämnet. Hon har skrivit en ruggigt intressant artikel. Den hoppas jag publicera senare i veckan. Jag behöver få ordning på datorn först bara.

Uppdatering: tågtipsen är nu publicerade. Missa inte På räls till Rivieran.

chefstomaten