Spårvagnen till Nice flygplats är snart här

Nu börjar det likna något. Bygget har tagit sin lilla tid. 2011 skrev jag att det nog skulle dröja till 2016 innan spårvagnen till flygplatsen blev verklighet. Jag borde vänt sexan till en nia. Men nu är spåren på plats utanför flygplatsen. Vid övergångsstället stod en varningsskylt att provkörning pågår.

 

Snart (runt årsskiftet) kommer de moderna spårvagnarna att börja rulla från flygplatsen. Det kommer alltså att bli ännu smidigare att ta sig till och från Nice flygplats. Idag kan Nice-bor välja mellan buss, flygbuss, att promenera längs Promenade des Anglais eller hyra en blå stadscykel för att trampa sig in till centrum. Snart kommer spårvagnen att vara det naturliga valet.

Spårvagn linjenät Nice

Även för oss som ska till andra platser är spårvagnen intressant. Man kan nämligen ta den en hållplats till tågstationen St Augustin så slipper man släpa sin väska dit. Därifrån kan man sedan hoppa på alla lokaltåg västerut.

Något som är mycket intressant på kartan ovan är också strecken för TGV. Det ringer en klocka att jag hört talas om att sådana spår ska byggas men nu hittar jag inte igen informationen. Någon som vet mer? (Idag rullar TGV-tågset på de vanliga spåren vilket betyder att de ej kan köra i full fart).

Avsätt rejält med tid för säkerhetskontrollen

När jag nu ändå skriver om Nice flygplats så ska jag tipsa om att avsätta rejält med tid för säkerhetskontrollen. Sedan terrordådet i Nice för några år sedan har den där säkerhetskontrollen successivt byggts ut. Metalldetektorn gör utslag för allt, inklusive bygel-bh. Och därefter ska man stå i ganska lång kö för passkontroll.

chefstomaten
Senaste inläggen av chefstomaten (se alla)