Bästa sättet ta sig till och från Nice flygplats är med tåg

Olika sätt att ta sig till och från Nice flygplats är ett ämne jag berört ett antal gånger. Det är ett återkommande äventyr som dessutom intresserar andra. Inlägget fem sätt att ta sig till och från Antibes hör till de mest lästa. När jag skrev det förordade jag buss men numera är jag helt såld på tåget till/från pendeltågsstationen St Augustin. Lokaltåget går snabbt, det går ofta, det fastnar aldrig i bilköer och det kostar under halva priset jämfört med flygbussen. Nackdelen är att vägen dit inte är så kul att gå samt förstås att man måste dra sin väska en kvart extra istället för att sätta sig på/kliva av en buss precis utanför flygplatsen.

Denna lovsång låter kanske lite udda för den som läste mitt inlägg i juni om när vi valsade runt vilse i pannkakan i jakt på pendeltågsstationen St Augustin.

En kvarts promenad till St Augustin

Sedan dess har jag promenerat mellan flygplatsen och tågstationen i dagsljus ett par gånger och jag vet nu var vi gick fel den där juninatten och varför. Tänk en ganska lång rektangel där flygplatsen ligger i det nedre vänstra hörnet och tågstationen i det övre högra. Den vänstra kortsidan och den bortre långsidan (Bd René Cassin) är i stort sätt spikraka medan de övriga två sidorna är krokiga. Vi gick den krokiga vägen längs med Parc Phoenix i mörkret. Vi gick faktiskt inte direkt fel (förutom en sväng på slutet), utan det kändes bara evighetslångt för att vägen är så krokig. Att det var rätt sent på natten, hett och att vi var lite missmodiga efter att först förgäves ha väntat på en buss bidrog till att vägen kändes evighetslång.

Att vi missade den kortaste vägen beror på att där pågår ett stort bygge. Om vi hade tittat riktigt noga så finns det en liten gångväg öppen bredvid bygget men den såg vi aldrig i mörkret. Det är inte säkert att vi hade fattat att den där stigen bredvid staketet var något att ha ändå. Kommer man från andra hållet från tågstationen till flygplatsen är det lättare att hitta rätt, där finns också bruna vägskyltar uppsatta. Den vägen tar promenaden 16 minuter från perrongen tills man är mitt inne i flygplatsen.

Jag glömde ta tiden när jag istället genade rakt igenom rektangeln det vill säga rakt genom Les Arenas. Men det borde vara den snabbaste vägen. Det finns dock många blindgångar och gäller att man tar rätt väg genom kontorskomplexet, annars kan den promenaden bli lite väl lång. Det här huset med sina karakteristiska bollar ligger i flygplatsänden. Man ska inte in på den gården annat än för att fotografera fasaden. Däremot är de bra att ta sikte på om man kommer från flygplatsen. När du ser denna ta en liten trappa upp så du kommer in bland gångområdet och håll detta på din vänstra sidan. Det kan vara fint att titta på en karta innan. När du kommit antingen runt eller genom Les Arenas så ska du i en stor korsning under en väg och till höger för att se ett litet rosa stationshus. Den här biten är dock väl skyltad.

Hur många bollar är det? Och vilka är bara speglingar? #MittNice #spegelfasad

Nu tror jag inte att jag kommer skriva något mer om det här ämnet, förrän den nya spårvagnslinjen byggs ut till flygplatsen.

2 Comments for “Bästa sättet ta sig till och från Nice flygplats är med tåg”

Johanne

says:

Hej och tack för din beskrivning av vägen mellan flyg och St Augustin. Då får vi se om vi vågar oss på detta “äventyr” när vi skall ta oss från flygplatsen till Antibes i mitten på september. Vi ser i alla fall fram till vår vecka i Antibe! Tack för god information om området i din blogg!

Vänliga hälsningar Ellen

says:

Hej Ellen,

Vad roligt att du lämnar en kommentar och kul att höra att du haft nytta av mina texter.

Kartan via länken som syntes nyss men som jag inte ser just nu är exakt rätt. Det är vid den stora rondellen som det pågår bygge och är lite pyssligt att hitta.

Mitt råd är att inte försöka hitta tåget när ni anländer utan ta flygbussen (om den går). Ta däremot tåget till flyget. Det är lättare att hitta flygplatsen från tåget än tvärtom. Och det är när ni ska till flyget som det är viktigast att inte fastna i några bilköer.

Ha en trevlig resa och berätta gärna vilka era favoriter blev!

kristina

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.