Bästa sättet ta sig till och från Nice flygplats är via räls

Olika sätt att ta sig till och från Nice flygplats är ett ämne jag berört ett antal gånger. Det är ett återkommande äventyr som dessutom intresserar andra. Inlägget fem sätt att ta sig till och från Antibes hör till de mest lästa. När jag skrev det förordade jag buss men numera är jag helt såld på tåget till/från pendeltågsstationen St Augustin. Lokaltåget går snabbt, det går ofta, det fastnar aldrig i bilköer och det kostar under halva priset jämfört med flygbussen. Nackdelen är att vägen dit inte är så kul att gå samt förstås att man måste dra sin väska en kvart extra istället för att sätta sig på/kliva av en buss precis utanför flygplatsen.

Denna lovsång låter kanske lite udda för den som läste mitt inlägg i juni om när vi valsade runt vilse i pannkakan i jakt på pendeltågsstationen St Augustin.

En kvarts promenad till St Augustin

Sedan dess har jag promenerat mellan flygplatsen och tågstationen i dagsljus ett par gånger och jag vet nu var vi gick fel den där juninatten och varför. Tänk en ganska lång rektangel där flygplatsen ligger i det nedre vänstra hörnet och tågstationen i det övre högra. Den vänstra kortsidan och den bortre långsidan (Bd René Cassin) är i stort sätt spikraka medan de övriga två sidorna är krokiga. Vi gick den krokiga vägen längs med Parc Phoenix i mörkret. Vi gick faktiskt inte direkt fel (förutom en sväng på slutet), utan det kändes bara evighetslångt för att vägen är så krokig. Att det var rätt sent på natten, hett och att vi var lite missmodiga efter att först förgäves ha väntat på en buss bidrog till att vägen kändes evighetslång.

Att vi missade den kortaste vägen beror på att där pågår ett stort bygge. Om vi hade tittat riktigt noga så finns det en liten gångväg öppen bredvid bygget men den såg vi aldrig i mörkret. Det är inte säkert att vi hade fattat att den där stigen bredvid staketet var något att ha ändå. Kommer man från andra hållet från tågstationen till flygplatsen är det lättare att hitta rätt, där finns också bruna vägskyltar uppsatta. Den vägen tar promenaden 16 minuter från perrongen tills man är mitt inne i flygplatsen.

Jag glömde ta tiden när jag istället genade rakt igenom rektangeln det vill säga rakt genom Les Arenas. Men det borde vara den snabbaste vägen. Det finns dock många blindgångar och gäller att man tar rätt väg genom kontorskomplexet, annars kan den promenaden bli lite väl lång. Det här huset med sina karakteristiska bollar ligger i flygplatsänden. Man ska inte in på den gården annat än för att fotografera fasaden. Däremot är de bra att ta sikte på om man kommer från flygplatsen. När du ser denna ta en liten trappa upp så du kommer in bland gångområdet och håll detta på din vänstra sidan. Det kan vara fint att titta på en karta innan. När du kommit antingen runt eller genom Les Arenas så ska du i en stor korsning under en väg och till höger för att se ett litet rosa stationshus. Den här biten är dock väl skyltad.

Hur många bollar är det? Och vilka är bara speglingar? #MittNice #spegelfasad

Nu tror jag inte att jag kommer skriva något mer om det här ämnet, förrän den nya spårvagnslinjen byggs ut till flygplatsen.

Uppdatering januari 2020: Spårvagnen mellan flygplatsen och hamnen har rullat ett tag, lokalbussarna har bytt väg och St Augustin genomgår kraftfull uppfräschning för att bli en knutpunkt för resenärer.

chefstomaten
Senaste inläggen av chefstomaten (se alla)

Last updated on januari 22nd, 2020 at 06:14 e m