Sportspåret i Valmasque

Det ska finnas rester av en romersk akvedukt i Valmasque. Det har jag sett på en av mina otaliga kartor. Tyvärr kom jag på detta först när vi redan satt i bilen på väg dit, vilket gjorde att kartan inte var med idag. Skogen är alltför stort för att knata runt på vinst och förlust i jakt på fornlämningar.

På ett ställe gick vi förbi en höjd med ganska mycket lösa stenar. Jag noterade att terrängen var ganska lik en del kullar där jag vandrat runt i jakt på romerska ruiner. Men efter en titt på kartan i efterhand kan jag konstatera att det i varje fall var fel ställe för just den romerska akvedukten som står på min mentala lista med romerska stenbumlingar jag tänkt besöka. Jag måste alltså återvända till Valmasque igen.

Populärt friluftsområde

Valmasque är en närbelägen skog som består av bland annat tallar, stenek och tamarisk. Grönskan förstärks av slingerväxter som murgröna, björnbär och ett par andra som jag inte kan namnet på.

Jag har skrivit om Valmsque tidigare, om mötet med en grävling och vandring bland vildsvinsspår.

Denna gång blev det ett varv i nordic walking spåret följt av en tur i ett sportif-spår med olika träningsredskap. Jag hoppade över alla som innebar hoppande på trasig fot och höll mig till mage och armar-grejerna.

Tycker den här bilden passar fint in på livet på franska Rivieran. Det är så här det egentligen ser ut :-). Sedan är det inte de bilderna som jag brukar posta i sociala medier. Inte heller brukar det synas exakt hur många timmar jag sitter och sliter framför datorn. Men den här gången är jag här på semester så nu blir det lite enkelt bloggande.

chefstomaten