Tre trevliga restauranger i Antibes

Av olika skäl åt jag ute flera gånger i förra veckan. Sammanhangen varierade men de hade inget med något uppdrag att göra utan var sociala. Därför koncentrerade jag mig mer på samtalen med bordsgrannarna än på att lägga inredningsdetaljer på minnet. Anteckningsappen fick ligga oanvänd vilket gör att när jag nu har samlat ihop några bilder (fota maten gjorde jag iaf!) och ska skriva några rader om restaurangerna så har jag inga menyer eller andra anteckningar att luta mig mot. Hepp! Därför blir det här taget ur minnet.

Prisvärd lunchmeny hos Albert I

Albert 1 är en ganska stor fiskrestaurang vid parken med samma namn. Det är ett vita dukar och skaldjurs-platå-ställe. Vill man inte sitta på plats så kan man köpa hem ett gäng. Mot en pant på €4 kan man få låna ett fat med is att frakta öppnade ostron i.

De har flera varianter på lunchmenyer. En formule som jag har för mig kostar €16.90 inkluderar en plat du jour, ett glas vin och en efterrätt. Efterrätten kan vara café gourmand det vill säga tre små rätter med en espresso. Den dag jag var där serverades dagens fisk med linser. Mycket gott!

Centralt på Square Sud

Square Sud ligger på Place du Gaulle och är den enda restaurangen kvar där sedan den andra blev café. Det är ett ställe vi besöker ibland av nostalgiska skäl. Här är alltid folkliv. Där åt jag en kväll en god sallad av klassiskt snitt. Ingen aning om vad den kostade.

Kvarterskrogen La Strada

La Strada är en klassisk fransk familjerestaurang ett halvt kvarter från Albert 1. På klassiskt franskt (och italienskt) maner så beror storleken på portionerna på om man är stammis eller ej. De jag åt lunch med kvalar in i stora-portioner-gänget. Även jag har varit där några gånger vid det här laget. Det här är den märkligaste rätten jag ätit. Det var kalvgryta av något slag.

Priset på dagens varierar med säsong och innehåll och rör sig mellan €12-14. Enligt uppgift ska deras sallader och moules frites också vara bra. Jag är lite nyfiken på deras pizzor som ser goda ut. Dessutom finns de i stor och liten storlek.

Uppdatering 2022: La Strada är nu Le 59

chefstomaten
Senaste inläggen av chefstomaten (se alla)