Tre trevliga restauranger i Antibes

Av olika skäl åt jag ute flera gånger i förra veckan. Sammanhangen varierade men de hade inget med något uppdrag att göra utan var sociala. Därför koncentrerade jag mig mer på samtalen med bordsgrannarna än på att lägga inredningsdetaljer på minnet. Anteckningsappen fick ligga oanvänd vilket gör att när jag nu har samlat ihop några bilder (fota maten gjorde jag iaf!) och ska skriva några rader om restaurangerna så har jag inga menyer eller andra anteckningar att luta mig mot. Hepp! Därför blir det här taget ur minnet.

Prisvärd lunchmeny hos Albert I

Albert 1 är en ganska stor fiskrestaurang vid parken med samma namn. Det är ett vita dukar och skaldjurs-platå-ställe. Vill man inte sitta på plats så kan man köpa hem ett gäng. Mot en pant på €4 kan man få låna ett fat med is att frakta öppnade ostron i.

antibes-45

De har flera varianter på lunchmenyer. En formule som jag har för mig kostar €16.90 inkluderar en plat du jour, ett glas vin och en efterrätt. Efterrätten kan vara café gourmand det vill säga tre små rätter med en espresso. Den dag jag var där serverades dagens fisk med linser. Mycket gott!
mat-23

Centralt på Square Sud

Square Sud ligger på Place du Gaulle och är den enda restaurangen kvar där sedan den andra blev café. Det är ett ställe vi besöker ibland av nostalgiska skäl. Här är alltid folkliv. Där åt jag en kväll en god sallad av klassiskt snitt. Ingen aning om vad den kostade.
mat-09

Kvarterskrogen La Strada

La Strada är en klassisk fransk familjerestaurang ett halvt kvarter från Albert 1. På klassiskt franskt (och italienskt) maner så beror storleken på portionerna på om man är stammis eller ej. De jag åt lunch med kvalar in i stora-portioner-gänget. Även jag har varit där några gånger vid det här laget. Det här är den märkligaste rätten jag ätit. Det var kalvgryta av något slag.
middag-03

Priset på dagens varierar med säsong och innehåll och rör sig mellan €12-14. Enligt uppgift ska deras sallader och moules frites också vara bra. Jag är lite nyfiken på deras pizzor som ser goda ut. Dessutom finns de i stor och liten storlek.

2 Comments for “Tre trevliga restauranger i Antibes”

says:

Men, du som alltid fotar menyer och miljöer 🙂 Nåja, jag får lita på ditt minne då. Hahah. Den där fisken låter väldigt gott och desserten ser oxå smarrig ut. Ska bli spännande att testa lite franska restauranger nästa år när vi drar söderöver. För även om man har husbil måste man ju äta på restaurang ibland.

says:

Jag vet :-). Men efter att jag skrivit två reseguider så har det blivit så vansinnigt skönt att gå på restaurang och vara “civil” och inte behöva bry mig om någonting.

Det bästa med att ha eget kök är att man inte måste äta ute varje dag utan bara när man har lust. Väldigt skönt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.