Test av Cairanne i olika prisklasser

Det är kul att jämföra viner! Det finns många sätt som det kan göras på och i helgen så roade vi oss med att jämföra Cairanne-viner av olika prisklasser till olika maträtter. Olika och olika. Vi drack av vinerna hela helgen men hade i princip identisk meny lördag och söndag. Tre av flaskorna hade Kocken tagit med hem från Frankrike. En kom från Systembolaget.

Systembolaget bidrog med en Gabriel Meffre för 129 kronor. Den har jag provat förut och då haft blandade omdömen om den, beroende på vad jag haft för mat till. Med rätt tillbehör är den jättegod. Denna helg deltog den bara när det var rätt matmatchning, vi åt den till en älgfransyska som var tillagad på låg värme och marinerad i en kryddblandning med mycket rostad vitlök, rosmarin och timjan. Till det amadine-potatis och vitlökssmör med soltorkade tomater i.

Carrefour bidrog med testets billigaste Cairanne, ett vin som inte klarade potatistestet. Alla goda Rhône-viner gör sig allra bäst ihop med potatis tycker jag. Vi bedömde dock detta vin som väldigt prisvärt första dagen när vi hade grillat färdigkryddade revben som vi åt med sallad. Ett enkelt vin som var gott helt enkelt.

Med viner får man ofta vad man betalar för och vinet som köpts på vinmässa för €24 var helt enkelt gudomligt. Château de Galifay hette det. Till sist hade vi en flaska från Domaine Richaud. En vingård jag rekommenderar i Mitt Provence.

Jag har bloggat tidigare om Cairanne samt några av mina andra favoritbyar.

 

chefstomaten

Last updated on november 7th, 2020 at 07:09 f m