Anderssjöåfallet i Tänndalen

Jag har varit vid Anderssjöåfallet förr och varit föga imponerad. Har avfärdat det som lite rinnande vatten lagom för pensionärernas kaffekorgar men inget riktigt vattenfall. Jag är kanske lite blasé efter att ha besökt Niagarafallet (väldigt överreklamerat) och diverse vattenfall på Island (mycket mäktiga) men jag tyckte inte Anderssjöåfallet var något att skriva hem om.

Men det var på hösten det. I förrgår ändrade jag uppfattning. Otroligt vad mäktigt med allt vattnet! Snösmältningstider är tydligen säsong för vattenfall. Ja snösmältningen var inte helt genomförd, det var en stor vattenpöl täckt av murken snö mellan mig och vattenfallet. Gummistövlarna var kvar i Mölndal. Jag kunde dock inte låta en sådan detalj stoppa mig från att komma närmare fallet för att fotografera det.

Bredvid fallet går en lång trappa upp för den som vill se det från sidan. Det går att fortsätta upp för en fin fjällvandring har jag för mig. Det hoppade jag dock över den här gången för jag var egentligen ute på en till fota-solnedgång-över-sjö-utflykt. Det var björkar i vägen igen så det blev en räv och ett vattenfall. Gott så.

Anderssjöåfallet ligger vid Hamrafjället, längs riksväg 84 mellan Fjällnäs och Tänndalen. Det finns bänkar och mulltoa på platsen.

chefstomaten